Eigenaar Bitcoin scam van $147 miljoen onvindbaar

De persoon achter een Bitcoin (BTC) scam genaamd Benjamin Reynolds is nog steeds onvindbaar volgens de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Reynolds was naar verluidt betrokken bij een Bitcoin scam in 2017 waar $147 miljoen aan BTC vermist werd.

Wat is er gebeurd?

Als directeur van cryptocurrency investeringsmaatschappij van Control Finance, heeft Reynolds investeerders geworven door een rendement van 45 procent te garanderen op hun investeringen.

Gerechtelijke documenten suggereren dat de aanvankelijke beleggingsresultaten van Control Finance positief waren en tevredenheid bij de klanten brachten. Het bedrijf zorgde in werkelijkheid niet voor de transacties en behaalde geen winst op die transacties.

22.859 Bitcoin vermist

Control Finance was actief van mei t/m augustus 2017 en wist 22.859 Bitcoin binnen te halen. Het bedrijf stopte in september 2017 en liet aan de investeerders weten dat hun Bitcoins veilig zijn en alles wordt terugbetaald. Echter drie jaar verder is er nog niemand die een rode cent van hun geld heeft gezien.

Na verschillende klachten heeft de CFTC uiteindelijk besloten om actie te ondernemen tegen Benjamin Reynolds. Echter is hij dus nog steeds onvindbaar en omdat hij niks van zich laat horen heeft de CFTC geen andere keus dan juridische mededelingen bekend te maken via algemene kranten in het Verenigd Koninkrijk, waar hij naar verluidt is gevestigd.

Nu Reynolds nog steeds ontbreekt, zegt de CFTC dat het eind augustus van dit jaar een motie zal indienen. Ten slotte zou de CFTC ook kunnen aandringen op strafrechtelijke vervolging van de directeur, maar dan zal hij eerst naar de Verenigde Staten moeten worden teruggebracht.

Wat je misschien ook leuk vindt:

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!