Man die betrokken is bij OneCoin ponzi scam moet boete betalen van 100.000 Singaporese dollars

Een 52-jarige man uit Singapore is schuldig bevonden aan het promoten van de beruchte OneCoin cryptocurrency ponzi scam. Hij moet een bedrag van 100.000 Singaporese dollars (ongeveer 72.000 dollar) als boete betalen voor zijn misdrijf. Dit meldde lokale media The Straits Times.

Fook Seng werd in april 2019 aangeklaagd op grond van de Multi-Level Marketing and Pyramid Selling (Prohibition) Act. Hij is veroordeeld omdat hij tussen januari 2016 en juni 2017 bezig was met marketingactiviteiten voor OneCoin.

De cryptocurrency OneCoin is door de Verenigde Staten geclassificeerd als frauduleus en verschillende landen, zoals Nieuw-Zeeland, hebben er waarschuwingen voor afgegeven.

Fook Seng, die directeur was van lokaal geregistreerde bedrijven, waaronder groothandelsbedrijf A Roboclean (S), gebruikte de Facebook-pagina OneLife One World Team Singapore om het plan te promoten om nietsvermoedende investeerders te lokken. De politie zei dat Fok zijn programma ook promootte bij grootschalige evenementen om meer kopers te krijgen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 605x85_NL_CASINO_tournament-freebooter-banner-cryptobenelux_2020-2.jpg

Het verhaal achter OneCoin

Het bedrijf OneCoin is opgericht in 2014 en zou $4,4 miljard opgehaald hebben in een ponzi scam. De onderneming opereerde als een multi-level marketingbedrijf waar leden van het netwerk een commissie konden verdienen, wanneer zij anderen OneCoin-cryptopakketten lieten kopen. Hierdoor konden ze over de wereld ongeveer 3 miljoen leden aantrekken.

Bovendien moesten de slachtoffers pakketten kopen die online onderwijscursussen bevatten. De welkomstpakketten bevatten ook gratis promotietokens die beleggers zogenaamd zouden kunnen gebruiken om meer meer OneCoin te minen. Maar in werkelijkheid was het allemaal maar een schijnvertoning.

Wat je misschien ook leuk vindt?

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!