Fundamentele cijfers van Bitcoin blijven groeien, gaat de koers volgen?

Hoewel de de Bitcoin koers de afgelopen weken aan het stagneren is, blijven de fundamentele cijfers nieuw hoogtepunten bereiken. Zo meldde wij onlangs nog dat het aantal Bitcoin (BTC), die meer dan een jaar niet zijn verplaatst, een nieuw hoogtepunt had bereikt, met ruim 61,59% van het totale aanbod. Daarnaast zei het blockchain-analysebedrijf Glassnode dat de laatste keer dat we dit percentage zagen, de Bitcoin koers naar $20.000 steeg.

Glassnode zei het volgende op Twitter:

Nu is het zo dat Bitcoin echter een nieuw record heeft verbroken. Zo meldde Glassnode dat het aantal nieuwe Bitcoin-adressen per uur een hoogtepunt van twee jaar heeft bereikt van in totaal 22.390, die de vorige piek van 22.387 in juni 2019 wist te overtreffen met 13.

Glassnode tweette het volgende:

Dit samen met het eerder genoemde record zijn maar twee voorbeelden van fundementals die zijn onderzocht door de analisten van Glassnode, die tevens een stijging van 30% opmerkten als het gaat om het aantal Bitcoin-transacties per uur, met 15,865 transacties per uur – een record in 10 maanden.

Glassnode benadrukte op dezelfde manier dat het aantal uurlijkse actieve Bitcoin-adressen, nu 60.379 bedragen – het hoogste dat in iets meer dan een jaar is geregistreerd.

Vorige week plaatsten wij nog een artikel waarin Glassnode aangaf dat het Bitcoin-saldo op beurzen een dieptepunt van 13 maanden had bereikt, met een saldo van 2.629.751.011 BTC op 29 juni 2020.

Glassnode tweette toen het volgende:

Deze scherpe stijging van de dagelijkse groei lijkt te wijzen op een toenemende vraag naar Bitcoin (ook al is dit niet in de Bitcoin koers terug te zien). Daarnaast lijkt het laatste cijfer aan te geven dat mensen op zijn beurt weer hun Bitcoins vasthouden. Kortom, we hebben dus een toenemende vraag en een afnemend aanbod. Dit zou kunnen betekenen dat we wellicht op korte termijn een mooie stijging tegemoet kunnen gaan zien (geen financieel advies).

Wat denken jullie? Gaan we op korte termijn de psychologische grens van $10.000 weer opzoeken? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!