XRP koers

CryptoCoinTalk: is de XRP koers correctie ten einde?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze XRP koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Eén van de meest besproken altcoins van de crypto-markt, XRP, heeft de afgelopen maanden prijstechnisch bijzonder weinig laten zien. Waar de meeste altcoins op z’n minst enig herstel hebben laten zien bleef XRP voortdurend dalen. Je kan er allerlei (fundamentele) redenen aan koppelen, maar wij als trader zijnde gebruiken voornamelijk de informatie die op de chart te vinden is. Is het sentiment bij XRP positief, dan zul je dat ongetwijfeld ook in de koers terug gaan zien. Hetzelfde geldt als het sentiment negatief is. Wij willen daarom vandaag ook graag vanuit TA-perspectief een kijkje geven op de stand van zaken met betrekking tot de XRP koers.

Weekgrafiek

XRP koers weekgrafiek
Bron: TradingView

Op de weekgrafiek is goed te zien dat we in een downtrend zitten met lower highs en lower lows. De trend is dus bearish. Op dit moment zitten we op een enorm belangrijk level. Dit level ligt op 0.1749 dollar. Dit is daarom ook een key level om te behouden als we op z’n minst op de korte termijn wat positieve prijsactie willen zien.

Daarnaast zien we ook een trendlijn die naar beneden loopt. Dit is de downtrendlijn en fungeert ook als resistance. Deze downtrendlijn zien we graag gebroken worden om op het hoge tijdsframe een mogelijke trendreversal te kunnen vormen.

1xbit

Daggrafiek

XRP koers daggrafiek
Bron: TradingView

Op de daggrafiek kunnen we nog beter zien hoe de verkoopdruk aanwezig is op XRP. Elke stijging wordt gelijk opgevolgd door een diepere daling. Op dit moment zien we dat de prijs mooi reageert op het wekelijkse key level op 0.1749 dollar. Daarnaast zien we dat het 0.5 fibonacci retracement level op dit moment ook als support fungeert. De kans is daarom ook aanwezig dat we op de korte termijn een stijging op XRP gaan zien.

4-uur-grafiek

XRP koers 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

Zoals gezegd is de kans groot dat we vanaf hier een stijging gaan zien. Omdat we nog in een downtrend zitten gaan we er vanuit dat we een lower high gaan neerzetten. We gaan dus wellicht een stijging zien tot ongeveer de 0.1855, 0.1961 en misschien zelfs de 0.2135 dollar. Het is belangrijk dat je op tijd winsten neemt, zo lang we nog in die downtrend bewegen.

Conclusie

Op de korte termijn zouden we wat bullish prijsactie kunnen verwachten. We zitten op een belangrijke wekelijkse supportlevel in combinatie met het 0.5 fibonacci retracement level. Houd er wel rekening mee dat we op dit moment dus nog in een downtrend bewegen en dat je op die manier ook je trades moet benaderen. Dat betekent dus op tijd winsten nemen!

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN