Nvidia aangeklaagd

NVIDIA is aangeklaagd voor het verbergen van inkomsten uit de crypto-mining-industrie

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De bekende producent van computerhardware, zoals grafische kaarten en chipsets, NVIDIA, is onlangs aangeklaagd door een groep aandeelhouders vanwege het verbergen van inkomsten uit de crypto-mining-industrie. Dit volgens een artikel dat vandaag op The Register geplaatst werd.

De groepsvordering vanuit de aandeelhouders beschuldigt CEO Jensen Huang, CFO Collette Kress en senior vice-president en hoofd van gaming Jeff Fisher, van het feit dat zij wisten dat de piek in de verkoop van GeForce GPU’s verband hield met de hype op het gebied van crypto-mining en dat dit op lange termijn onhoudbaar was.

De aanklacht dateert van het hoogtepunt in de crypto-markt in 2017, toen er met name een enorme vraag naar de wiskunde-engines in grafische kaarten om te gebruiken bij het minen van nieuwe cryptocurrencies. Vorige week werd er echter in Californië een gewijzigde rechtszaak aangespannen.

De gezamenlijke eisers beweren dat:

“Begin 2017 stond Nvidia voor een ongewoon probleem: het vlaggenschipproduct vloog uit de schappen. Onder normale omstandigheden zou een dergelijke trend worden toegejuicht, maar de enorme omzetgroei was niet te danken aan een toename van de vraag van gamers (de traditionele consument van Nvidia), maar eerder aan groepen online goudzoekers die de processors in grote getalen opkochten en ze in enorme datacenters inzetten om complexe wiskundige problemen op te lossen bij hun zoektocht naar digitale tokens.”

De aanklacht ging verder met:

“Beklaagden hebben gekozen voor een strategie die zou inspelen op de vurige vraag van miners naar GeForce GPU’s, terwijl ze beleggers ten onrechte vertelden dat de piek in de verkoop van GeForce afkomstig was van gamers, niet van miners”.

Vervolgens beweerden ze dat het bedrijf de indruk wekte dat de inkomsten werden beschermd tegen de ups en downs van de cryptocurrency-markten:

“Gedaagden weigerden publiekelijk te erkennen dat de groeiende verkoop van NVIDIA het resultaat was van onzekere cryptocurrency-miners, opdat investeerders de aandelen van het bedrijf niet verdisconteren om de volatiliteit van de crypto-gerelateerde vraag te weerspiegelen.”

In 2018 kelderde de aandelenkoers van Nvidia met 20%, nadat de vraag van het jaar ervoor afnam. Terwijl de prijzen voor cryptocurrency aanzienlijk daalden, kelderden ook de winsten van miners, waardoor veel operaties werden gesloten.

Via een juryrechtspraak eisen de aandeelhouders nu schadevergoeding van het bedrijf en zijn leidinggevenden voor wat, volgens hen, een schending van de VS Exchange Act is, vanwege een verkeerde voorstelling van zaken waar de inkomsten van NVIDIA vandaan kwamen.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals ChainLink, maar heb je nog geen account op Bitcoinmeester? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen. Je kan ons ook volgen op Telegram om op de hoogte te blijven van alle updates.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN