Bitcoin prijs

Börse Stuttgart list 21Shares Short Bitcoin ETP

Een nieuwe ETP, dat de omgekeerde waarde van Bitcoin (BTC) volgt, is nu beschikbaar voor handel op de Börse Stuttgart in Euro. Börse Stuttgart is de op één na grootste beurs van Duitsland, met handelsvolumes van €68,5 miljard in 2019.

De waarde van de ETP vertegenwoordigt de omgekeerde prestatie van de onderliggende waarde. Wanneer de prijs van Bitcoin daalt, stijgt de ETP, minus de dagelijkse beheerkosten. Het product is volledig afgedekt met het bijbehorende onderliggende actief (1:1).

De lancering van de eerste inverse of 21Shares Short Bitcoin ETP is een natuurlijke uitbreiding van het bestaande niet-leveraged assortiment van crypto-ETP’s en biedt beleggers een grotere keuze, waardoor zij mogelijk de verhoogde volatiliteit en veranderende dynamiek van de cryptocurrency-markten beter kunnen beheren.

Hany Rashwan, CEO van 21Shares, zei het volgende:

“Dit is een primeur in de Bitcoin-industrie, om een financieel instrument aan te bieden dat is verpakt als een ETP met een ISIN/WKN en die in EUR verhandelt wordt. Investeerders in Duitsland hebben sterke steun voor eerdere crypto-aanbiedingen aangetoond. Als uitgever van crypto-producten is het belangrijk voor ons om, hoewel met voorzichtigheid, te luisteren naar de verzoeken van onze investeerders en te reageren door de investeerdersgemeenschap te ondersteunen als er een grote vraag naar cryptocurrencies is.”

Laurent Kssis, Managing Director van 21Shares, ging verder met:

“De aankondiging van vandaag verklaarde verder dat het PD3-prospectus van 21Shares is goedgekeurd door de Zweedse financiële toezichthoudende autoriteit (SFSA) voor de bestaande ETP’s, die onder Zwitsers recht vallen. Dit is een belangrijke mijlpaal voor zowel traditionele beleggers als de cryptogemeenschap, aangezien SBTC effectief beschikbaar is voor beide retailbedrijven en institutionele klanten in Duitsland en de rest van Europa.”

Met de introductie van de SBTC-tracker kunnen beleggers onmiddellijk en veilig profiteren van dalende en ongunstige prijsbewegingen van Bitcoin met behulp van een tracker.

21Shares vertegenwoordigd de nieuwe naam van de familie van Exchange Traded Products uitgegeven door 21Shares AG, voorheen Amun AG. De volledige reeks bestaande ETP’s wordt in het begin van Q2 2020 naar het nieuwe merk, 21Shares, gemigreerd.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN