Ethereum koers

CryptoCoinTalk: triggert ETH/BTC de volgende altcoin beweging?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Ethereum koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Zoals velen van jullie in ons Telegram-kanaal inmiddels van ons gewend zijn is de Bitcoin (BTC) pairing van Ethereum (ETH), oftewel ETH/BTC, één van onze favoriete indicatoren om een inschatting te kunnen maken van de altcoin performance voor de komende tijd.

Een stijging van ETH/BTC betekent dus dat Ethereum harder stijgt dan de Bitcoin koers. Als ETH/BTC stijgt stijgen veel altcoins ook. Hoe dit fenomeen is ontstaan en waarom het gebeurt is niet precies duidelijk. Maar dat het echt een ‘ding’ is heeft het verleden voortdurend uitgewezen. Vandaar dat wij aan deze indicator ook veel waarde hechten. We hebben vandaag dus ook weer een uitgebreide ETHBTC analyse voor jullie geschreven!

Ethereum koers analyse (ETH/BTC)

Op dit moment is Ethereum nog altijd aan het consolideren on de belangrijke resistance. Het consolideren vlak onder resistance is een bullish fenomeen en het zou dan ook niet heel gek zijn als we op korte termijn een beweging omhoog gaan zien. Het is daarbij wel belangrijk dat we de belangrijke supportzones vasthouden.

Weekgrafiek

Ethereum koers ETH/BTC
Bron: TradingView

Als we naar de weekgrafiek kijken, dan zien we dat we een lelijke ‘liquiditeitshunt’ hebben gehad. Dit is een bearish fenomeen. De shorters zijn er namelijk uitgestopt en de grote spelers drukken nu hoogstwaarschijnlijk de Ethereum koers naar beneden. Het is dus belangrijk om de volgende wekelijkse candle boven de 25599 sats te sluiten.

Daggrafiek

Ethereum koers ETH/BTC
Bron: TradingView

Op de daggrafiek zien we een range vormen op de Ethereum koers. Dit betekent dat we nog geen duidelijke richting hebben gekozen over waar de trend heen gaat. Zoals eerder in het artikel aangaven, is het wel zo dat het consolideren/rangen onder resistance een bullish fenomeen is. Dit komt doordat de koers voortdurend tegen die resistance blijft bewegen. Iedere beweging richting die resistance absorbeert een deel van de verkopers. Op een gegeven moment zijn er geen verkopers meer en schiet de prijs er doorheen. Dit is dus zeker iets om in de gaten te houden. Het is dus wel belangrijk dat we deze week een prijsstijging boven de 25599 sats gaan zien, zodat we op de korte termijn bullish kunnen blijven.

Verder zien we dat we tegen een daily supplyzone aan zitten, op 25495-25100 sats. Ook deze dient als resistance en dient gebroken te worden om verdere beweging omhoog te kunnen zien.

4-uur-grafiek

Ethereum koers ETH/BTC
Bron: TradingView

Op de 4-uur-grafiek is nog beter te zien hoe we aan het rangen zijn. Lange consolidatie in een kleine range resulteert in de meeste gevallen in een heftige uitbraak. Het is belangrijk dat we nu een beweging richting de 25100 sats gaan zien, zodat we het bullish momentum kunnen vasthouden.

Conclusie

Al met al, zitten we dus al een tijdje in de range van 24325 en de 25599 sats vast. Het liefst zien we vanaf hier een beweging richting de bovenkant van de range, want zoals je inmiddels weet, hoe vaker een support of resistance getest wordt hoe zwakker het wordt. Daarom wil je eigenlijk geen beweging meer richting de onderkant van de range zien op dit moment. Een uitbraak naar boven zou zeer bullish zijn voor veel altcoins. En uitbraak naar beneden resulteert hoogstwaarschijnlijk in veel bloed bij de andere altcoins. Dus houd ETH/BTC zeker in de gaten!

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN