Binance verliest domeinnaamgeschil van Binancé

Binance, de grootste crypto-beurs ter wereld, heeft onlangs een domeinnaamgeschil met Binancé, een Australische bloemist, verloren.

Binance, vertegenwoordigd door Ashurst Australia, vocht al sinds 15 april tegen de bloemist. De advocaten beweerden dat het handelsmerk voor Binance sinds 21 november 2018 in Australië is geregistreerd en dat de bloemist de domeinnaam op 27 oktober 2019 heeft geregistreerd.

Maar op 17 juni verloor het de strijd. Als bewijs ga je naar Binance.com.au en je zult niet op de website van de crypto-beurs terechtkomen, maar op een Australische bloemist.

Vreemde website

Wanneer je afrekent bij de bloemist zul je onmiddellijk worden begroet met “Bedankt voor uw aankoop” en dat “uw creditcard zal worden belast door Binancé Flowers. Er zijn geen betaalgegevens nodig?!

Daarnaast zijn de bloemen met de exacte dezelfde afbeelding te koop op eBay en Etsy (voor een aanzienlijk lagere prijs), volgens de gegevens van WIPO, de instantie die domeinnaamgeschillen behandelt.

Het verhaal is nog niet afgelopen

Het wordt vreemder. De directeur van de bloemist, de heer Nawodycz, runt een digitaal marketingbedrijf en hij werkt ook voor een bedrijf genaamd “World Bookings” als “een blockchain exchange-onderzoeker / gedecentraliseerde exchange-onderzoeker”, waar hij betrokken was bij het creëren van projecten in “de blockchain- en crypto-ruimte”.

WIPO zei het volgende:

“Je zou je kunnen afvragen waarom een ​​digitaal marketingbedrijf zich zou willen diversifiëren naar een bloemen bezorgbedrijf.”

De heer Nawodycz zei dat hij “Binancé” koos omdat het in het Frans “gebalanceerd” betekent en “Binancé bloemen” in het Frans vertaalt als “gepaarde bloemen”, aldus WIPO. Dat verklaart de é in “binancé”, dat was toegevoegd minder dan een week nadat Binance zijn geschil opende.

WIPO heeft de klacht uiteindelijk afgewezen omdat Binance “niet heeft voldaan aan haar plicht om te bewijzen dat de verweerder geen rechten of een legitiem belang heeft bij de betwiste domeinnaam.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!