YouTube scammers weten 16 BTC (€137.190) op te halen door zich voor te doen als Elon Musk

De oprichter van de Russische Bits.media Ivan Tikhonov waarschuwde zijn Facebook-volgers om geen BTC te sturen tijdens YouTube-streams waarin ze zich voordeden als Elon Musk, Bill Gates en andere spraakmakende persoonlijkheden. Tikhonov onthulde dat één van de valse streams 16 BTC wist op te halen van nietsvermoedende Bitcoin-houders.

Ivan besprak ook de recente gevallen van criminelen die de YouTube-kanalen van populaire personen hackten om hun abonnees op te lichten. De hackers vallen de YouTubers aan via e-mails en gebruiken de YouTube-accounts om de volgers voor de gek te houden door hen cryptocurrencies te laten sturen.

1xbit

Hoe gaan zij te werk?

De hackers selecteren een spraakmakend persoon en richten zich daarna op zijn e-mailadres. Vervolgens sturen ze e-mails met een Trojan-geïnfecteerde bijlage die in het apparaat van de ontvanger glipt, zonder hem hiervan op de hoogte te stellen.

De hackers gaan vervolgens aan de slag om toegang te krijgen tot hun YouTube-account. Tikhonov merkte op dat het voor de hackers niet uitmaakt waar het YouTube-account over gaat, maar voor de aanvallers is het aantal YouTube-abonnees het belangrijkst.

De YouTube-oplichters reconstrueren het account volledig door de titel van het kanaal te wijzigen en alle eerder gepubliceerde video’s te verwijderen. Vervolgens lanceren de hackers een nep-livestream die nep-weggeefacties belooft.

De streams vragen kijkers om een ​​kleine hoeveelheid BTC naar hun adres te sturen om vervolgens het dubbele aan BTC terug te krijgen.

De zwendel die zich voordeed als SpaceX en Elon Musk wisten 16 BTC (€137.190) binnen te halen door een weggeefactie te organiseren die hen 5000 BTC beloofde.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!