Bitcoin Nieuws

CryptoMichaël: gaat de Bitcoin koers up of down?

Wij van CryptoBenelux willen eerst CryptoMichaël bedanken voor deze analyse. Vergeet hem niet te volgen op Twitter om op de hoogte te blijven van al zijn laatste analyses.

LET OP: dit is géén financieel advies!

Inmiddels is de halving al meer dan een maand geleden voor Bitcoin (BTC) en dat zien we in de bewegingen van de koers, er gebeurt namelijk vrijwel niets. De Bitcoin koers zit nog steeds vast in het gebied tussen $8,500 en $10,000, waardoor alternatieve munten steeds meer ruimte kunnen krijgen om te bewegen. Verschillende munten laten kracht zien, waaronder Zilliqa. In dit artikel gaan we kijken of we binnenkort wel volatiliteit kunnen verwachten op Bitcoin.

Daggrafiek Bitcoin koers

Bitcoin koers grafiek 17-6
Bron: TradingView

De daggrafiek laat een paar hele duidelijke punten zien. Uiteraard, het grotere plaatje laat nog steeds zien dat er lagere toppen zijn (een belangrijke indicator voor een bear markt). Echter, sinds de crash van midden maart, is de Bitcoin koers bezig met een mooie opgaande trend.

Deze opgaande trend wordt gekenmerkt door de groene blokjes in de grafiek. Iedere vorige weerstand wordt getest als steun en bevestigd, waarna de koers verdere kracht naar boven ondervindt. Vanuit dit standpunt lijkt het meest aannemelijk om een nieuwe beweging naar $10,500 te krijgen en mogelijk een nieuwe top, welke een bevestiging zou kunnen geven voor een bull markt.

Wat is cruciaal om te behouden? De laatste tijdelijke ‘bodem’ is gevonden op $8,600. Deze werd gevonden aan het einde van mei en is daardoor cruciaal om te behouden. Zolang de koers dat niveau weet te behouden voor steun, dan kan gesteld worden dat de Bitcoin koers in een opgaande trend zit en we verder omhoog kunnen kijken.

Totale marktkapitalisatie crypto

Bitcoin koers grafiek 17-6
Bron: TradingView

De totale marktkapitalisatie laat een aantal belangrijke elementen van een positieve markt zien. Allereerst, het volume laat een stijging zien en dat geeft aan dat er geaccumuleerd wordt. Zolang de totale marktkapitalisatie zit onder de $300-350 miljard, zie ik het als accumulatie.

Verder, een belangrijke indicator is de 100-Dag en 200-Dag Moving Average voor een bull of bear markt. Zolang de marktkapitalisatie boven deze indicator beweegt, is er sprake van een bull markt en kan er gekeken worden naar de bekende strategie ‘buy the dip’.

Het laatste belangrijke punt is het steunniveau van 2018. Dit is weer bevestigd als steun en kan hierdoor doorgang geven aan verdere opgaande koersen. Een mogelijke rally naar het $350-400 miljard gebied is daarom niet uitgesloten in de komende periode.

Totale altcoin marktkapitalisatie crypto

Altcoin koers grafiek 17-6
Bron: TradingView
1xbit

De altcoin marktkapitalisatie laat nog een grotere accumulatieperiode zien. Daarnaast, waar Bitcoin al weer op de niveaus van april 2018 zich begeeft, zitten de altcoins nog steeds dik 80-90% onder hun all time highs. Ze liggen daarom ver achter.

Belangrijke bevestigingen worden ook hier gegeven, namelijk de 100-Dag en 200-Dag Moving Averages, welke als steun worden gezien. Daarnaast is het $70-75 miljard gebied een belangrijke steun. Zolang de marktkapitalisatie zich hierboven bevindt, kan de koers doorgang naar boven ondervinden.

Belangrijke weerstandsniveaus zijn de $113 en $135 miljard niveaus, welke mogelijk als eerste getest gaan worden.

Wat valt te verwachten voor de Bitcoin koers?

Bitcoin koers grafiek 17-6
Bron: TradingView

In principe heb ik als belangrijkste niveau het gebied tussen $9,050-9,200. Zolang dat houdt, kan er verdere opgaande bewegingen verwacht worden.

Ik verwacht, zoals de blauwe lijn aangeeft, dat het verliezen van het $9,050-9,200 niveau voor verdere acceleratie naar beneden gaat zorgen. In dat geval is een daling richting de $8,200 en zelfs $7,600 voor Bitcoin zeer aannemelijk.

Echter, gezien dat iedere dip snel opgekocht wordt, verwacht ik dat we steun houden en rustig naar de weerstanden boven ons gaan kabbelen.

Belangrijkste weerstanden zijn $10,000 en $10,500. Waar verwacht ik echte volatiliteit? Op het moment dat de $10,500 doorbroken is. Daarboven zitten vrij veel gaten en kunnen we een acceleratie verwachten richting de $12,000.

Tot volgende keer!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN