80% van het Ethereum-aanbod staat nu in het groen

De laatste gegevens van Glassnode tonen aan dat de recente rally van de Ethereum koers, richting de $250, ETH-investeerders veel winst opgeleverd heeft. Zo toont de data aan dat meer dan 80% van de ETH-aanbod nu al groene cijfers kunnen overleggen.

Vermeldenswaard is dat dit niet-gerealiseerde winsten zijn, d.w.z. winsten die nog niet zijn uitbetaald.

80% van de ETH-houders staan in het groen

Met meer dan 80% van het ETH-aanbod in het groen, hebben beleggers de nummer twee crypto in ongekend tempo ingekocht. Deze gegevens zijn berekend voor EOA-adressen, wat betekent dat ze alleen betrekking hebben op individuele adressen en niet op portfoliocontracten.

Glassnode tweette het volgende:

“Het percentage van het ETH-aanbod in winst schommelt rond de 80%. Het is de derde poging binnen een jaar om dit niveau te doorbreken. De laatste keer dat de winstvoorraad van Ethereum aanzienlijk boven de 80% lag, lag de prijs van ETH op ongeveer $700.”

Hoe komt deze stijging?

Deze toename van de winstgevendheid is het gevolg van een toegenomen vraag van ETH-investeerders, die op zijn beurt wordt aangedreven door verschillende factoren:

  1. Stijgende gasprijzen in de afgelopen weken en een toename van DeFi-gebruikers hebben bijgedragen aan de toenemende vraag naar ETH.
  2. Beleggers als geheel lopen voorop in deze rally en verzamelen grote hoeveelheden ETH om later met winst te verkopen. De door Glassnode verstrekte gegevens bevestigen dat deze investeerders tot dusver van vitaal belang waren voor de rally van ETH.
  3. Het aantal houders is sinds de top van 2018 consequent toegenomen, maar de adoptiecurve is dit jaar een stuk steiler geworden. Dit komt waarschijnlijk door de Ethereum 2.0-upgrade die er aan zit te komen. In 2020 kwamen er zelfs zeven miljoen nieuwe ETH-investeerders aan boord, van 35 miljoen naar 42 miljoen.

Bearish perspectief

Ondanks het overweldigende positieve sentiment van ETH-investeerders, is de 80% op lange termijn niet houdbaar.

Als we naar de onderstaande grafiek kijken, kan men zien dat omkeringen vaak optreden wanneer een meerderheid van het aanbod van ETH diep in het groen staan.

Dit hoeft echter niet te betekenen dat er een nieuw dieptepunt aan zit te komen, maar het is goed om rekening mee te houden. Natuurlijk kan de markt ook verder blijven stijgen, aangezien historische gegevens niet altijd de toekomst voorspellen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!