Ethereum

BeneluxCrypto: Ethereum koers is uitgebroken, maar wat nu?

Allereerst willen we Daan van Benelux Crypto bedanken voor deze analyse. We willen jullie dan ook vragen om hem te supporten en zijn Telegram-kanaal te volgen. Dit kan je doen door hier te klikken!

Vandaag hebben we de Ethereum koers op het oog. Omdat wij gespecialiseerd zijn in korte/middellange termijn analyses zullen wij voornamelijk met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit is natuurlijk géén financieel advies!

Daggrafiek Ethereum koers

Ethereum koers daggrafiek 30-5-2020
Bron: TradingView

De daggrafiek ziet er prachtig uit op dit moment. We zien dat we sinds de tijdelijke low van begin maart een trend hebben gevormd en deze 3 keer netjes met wickjes hebben getest. Dit is dus een trendlijn die we in de gaten moeten blijven houden. Ook zien we dat er vanaf begin mei een inversed head & shoulders pattern heeft gevormd, deze is gisteren uitgebroken en vandaag zet de break-out zich voort.

Op de chart zijn overigens de mid/longterm support en resistance levels aangegeven en we zien ook dat we boven de 3 belangrijke EMA’s (55/100 en 200) bewegen. Wanneer we op de RSI kijken zien we dat deze in een trend beweegt sinds begin maart en de Mac-D bevindt zich in de bullish zone. Al en al ziet de daggrafiek er zeer bullish uit op dit moment

4-uur-grafiek Ethereum koers

Ethereum koers 4-uur-grafiek 30-5-2020
Bron: TradingView

Wanneer we inzoomen naar de 4-uur-grafiek, en de Fibonnaci retracement levels loslaten op de periode van begin maart tot en met nu, krijgen we netjes de support- en resistancelijnen in beeld voor de short-term. We zien dat we boven de fib 0.786 terecht zijn uitgebroken en dat de volgende resistance de 250 USDT zone is. Echter zien we wel dat de RSI op dit moment overbought is.

De Mac-D bevindt zich nog wel in de bullish zone. Wat betreft de exponential moving averages: ook op de 4hr zijn we boven de 3 lijnen terecht gekomen. Op de BollingerBands zien we dat we tegen de bovenste band aanzitten (dit is trouwens ook het geval op de daily en zou een voorteken van een pullback kunnen zijn).

Verwachting korte/middellange termijn

We zijn bullish en we verwachten dat de stijging door zal zetten tot rond de 250 USDT. Wel is er een kans dat er eerst een kleine correctie komt naar rond de 215 USDT ( waar de neckline van de inversed head en shoulders en de fib. 0.786 support zit). De bovengenoemde (support en resistance) -lijnen houden we ondertussen goed in de gaten. Mochten we onder de 200 USDT droppen, dan is dat een bearish teken en zullen we de situatie herevalueren.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspelling? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op de logo hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN