Bestuurslid van Ripple overweegt om een, door XRP aangedreven, e-commerce betalingsplatform te bouwen

De VP of product bij Ripple, Craig DeWitt, heeft aangegeven dat hij overweegt om een, door XRP aangedreven, e-commerce betalingsplatform te lanceren.

Craig, die eerder vanuit het niets XRP-gerelateerde projecten heeft gelanceerd, zegt dat het platform gemakkelijk te integreren is op elke website die cryptocurrency wil accepteren. Hij tweette het volgende:

“Ik overweeg een e-commerce betalingsplatform te lanceren door gebruik te maken van payburner, open voor de wereld … het lef van xSongs is hier al geweldig mee bezig.

Het stom eenvoudig maken om te gebruiken, zodat iedereen XRP-betalingen op zijn persoonlijke sites kan accepteren met een eenvoudig code snippet.”

Zoals wij eerder al aangaven, lanceerde DeWitt xSongs in december 2019. Dit is een nieuwe digitale marktplaats waar muzikanten hun nummers online kunnen verkopen voor XRP. Er zijn geen kosten verbonden aan het uploaden of plaatsen van nummers en muzikanten ontvangen 100% van de inkomsten uit hun verkopen via peer-to-peer XRP-betalingen. xSongs maakt tevens ook gebruik van Payburner, een geïntegreerd betalingssysteem dat bovenop het XRP Ledger is gebouwd.

Nadat DeWitt het idee voor het e-commerce betalingsplatform naar voren had gebracht, sprak Wietse Wind, de CEO van door Ripple ondersteunde XRPL Labs en oprichter van de XRP-gebaseerde bankapp Xumm, snel zijn steun uit, met de vraag om samen te werken. Hij tweette:

“We kunnen de krachten bundelen, en payburner- en Xumm-implementaties uitvoeren (één of beide implementeren in een eenvoudige specifieke e-commerceplatform admin-module) wellicht tegelijk?”

“(We kijken naar WooCommerce en Shopify voor de eerste plug-ins).”

Het e-commerce platform de bruikbaarheid van XRP te vergroten. We wachten geduldig af of dit platform er ook uiteindelijk gaat komen en hoe het er precies uit gaat zien.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!