Bestuurslid Ripple bouwt muziekplatform xSongs

Craig DeWitt, product directeur bij Ripple (XRP), werkt nu al enkele maanden aan een persoonlijk project. Zijn missie is om makers van digitale inhoud, zoals muzikanten, rechtstreeks met consumenten te verbinden om kosten te besparen.

Wat is xSongs?

Hij heeft een blockchain-gebaseerd platform genaamd xSongs gebouwd, waar artiesten hun muziek rechtstreeks kunnen uploaden en verkopen aan gebruikers voor XRP. Wanneer een artiest muziek naar het platform uploadt, voert xSongs een reeks controles uit, waaronder auteursrechten.

Hij zei het volgende tegen The Block:

“Wanneer je tussenpersonen uitschakelt, krijg je lagere prijzen, meer inkomsten voor de artiesten en meer kunst.”

Het platform is vandaag live gegaan in beta-vorm, wat betekent dat gebruikers liedjes kunnen kopen in XRP. Ze kunnen betalen via de Payburner-portemonnee of een andere portemonnee. Payburner is een crypto-portemonnee, ook ontwikkeld door DeWitt, bovenop de XRP Ledger.

DeWitt zei het volgende:

“We hebben een portefeuille-ervaring opgebouwd die is ontworpen om artiesten in staat te stellen om betalingen van overal ter wereld te accepteren en om kopers een ‘één klik-ervaring’ te bieden, overal op het internet.”

Geïnspireerd door Bandcamp

DeWitt zei verder dat hij inspiratie kreeg van Bandcamp voor het ontwikkelen van het xSongs-platform. Bandcamp is een online muziekbedrijf waarmee artiesten hun muziek kunnen delen en verdienen.

“Ze hebben iets geweldigs gedaan en ze geven duidelijk om hun indie-artiesten, die waarschijnlijk nooit geld zouden kunnen verdienen zonder hun platform, zei hij.”

Hij voegde hier echter aan toe:

“Terwijl Bandcamp 15% plus 6% verwerkingskosten, voor een totaal van + 21%, in rekening brengt, is xSongs een direct-to-artist-model, wat betekent dat platformkosten en verwerkingskosten altijd 0% zullen zijn.”

Inkomstenstroom?

Toen hem werd gevraagd naar plannen voor het genereren van inkomsten voor xSongs, zei DeWitt dat hij hier momenteel “niet in geïnteresseerd” is. Hij zei:

“Ik betaal persoonlijk de kosten … Ik denk dat wanneer je iets bouwt waar mensen van houden, geldopbrengsten vanzelf komen.”

DeWitt werkt momenteel samen met Chris Opler, een software-ingenieur bij Ripple, aan het xSongs-project. Het duo heeft ook een hackathon-team dat in hun vrije tijd aan het project werkt, zei DeWitt.

Hij zei:

“Als we eenmaal een following hebben en echte schaal zien, zullen we dezelfde soort van artiestengerichte marketing en content toevoegen die Bandcamp vandaag aanbiedt.”

Alle digitale content peer-to-peer

Hij voegde eraan toe dat muziek ‘nog maar het begin is’; alles wat digitaal is, zoals e-books, kunst, etc. zal uiteindelijk rechtstreeks van makers aan gebruikers worden verkocht.

“Stel je voor met een peer-to-peer-muziekmarkt op zichzelf, stel jezelf voor dat alle andere digitale content op dezelfde manier zou kunnen worden verkocht,” stelde hij.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!