Bitcoin mining map

Cambridge University brengt Bitcoin Mining Map uit

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Een aangewezen team van Cambridge University heeft zojuist de Bitcoin Mining Map uitgebracht. Het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF), gelegen aan de Cambridge Judge Business School, heeft het afgelopen jaar de digitale tool ontwikkeld.

De Bitcoin Mining Map is gebaseerd op geolocatie-informatie (dat wil zeggen IP-adressen) van hashers die zijn verbonden met de miningpools BTC.com, Poolin en ViaBTC. Alle genoemde pools zijn persoonlijk overeengekomen om de noodzakelijke gegevens, op geaggregeerd niveau, te delen voor onderzoeksdoeleinden. Deze pools vertegenwoordigen naar schatting 37% van de totale totale hash snelheid van Bitcoin.

De tool is gemaakt om de geografische locatie van de distributie van Bitcoin-hashrates en de landen waar het is geconcentreerd aan te tonen. Met de trackingtool kunnen gebruikers de wereldwijde hash snelheid van verschillende landen lokaliseren en in de gaten houden. De Bitcoin-tracker zal verder gebruikers ook een tweede map aanbieden, bestaande uit gerichte, gedetailleerde en diepgaande informatie, en vergelijkingen van Chinese provincies.

Al met al toont de tool aan dat de positie van China, met meer dan 65% op de wereldranglijst, veruit de nummer 1 is. Ver daarachter volgen de Verenigde Staten met 7,24%, Rusland met 6,90%, Kazachstan met 6,17%, Maleisië met 4,33% en Iran met 3,82%.

Zoals het artikel aangeeft, hebben veel miners in bepaalde regio’s de neiging om hun IP-adressen te maskeren met behulp van VPN’s of proxyservices, waardoor hun locatie moeilijker te specificeren is. Specialisten in CCAF wijzen erop dat een dergelijke activiteit de algehele geografische spreiding kan verstoren en in sommige regio’s en landen kan leiden tot een overschatting van de hash snelheid.

Een dergelijk gedrag was zeer opmerkelijk in de Chinese provincie Zhejiang, zoals het rapport vermeldt. Om dit effect te minimaliseren, verdeelt de tool de hash snelheid van Zhejiang evenredig over andere Chinese provincies.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. đźš€

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN