Bitcoin koers

Bitcoin koers zal dalen ná de halvering, aldus Peter Schiff

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Iedereen die bekend is met de crypto-markt is ook bekend met de Amerikaanse econoom Peter Schiff. Hij staat al jaren bekend als een tegenstander van Bitcoin (BTC) en een voorstander van goud. Nu heeft Peter Schiff zijn mening gegeven over de Bitcoin koers ná de halvering. Hij gaf namelijk aan dat de Bitcoin koers zal gaan dalen na het evenement. Hij redeneerde dat de vraag zal dalen, wat zal resulteren in een bearish toekomst voor ‘s werelds grootste cryptocurrency.

Bitcoin koers gaat dalen ná de halvering

Tot op heden presteert Bitcoin echter beter dan goud in termen van jaarlijkse winsten. Hoewel beide activa in 2020 aanzienlijk zijn gestegen, is BTC met 23% gestegen, terwijl het edelmetaal met 12% is gestegen.

Peter Schiff zei echter het volgende:

Bitcoin-fans gebruiken de lichte YTD-outperformance, van Bitcoin ten opzichte van goud, als een teken van de superioriteit van Bitcoin ten opzichte van goud. Als we echter het risico meerekenen is de 23% winst van Bitcoin versus de stijging van 12% van goud veel minder indrukwekkend. Met de halvering slechts 6 dagen verwijdert, kunnen de YTD-winsten van Bitcoin snel vervagen.”

Een twitteraar reageerde als volgt:

“Je lijkt te suggereren dat de halvering op de een of andere manier slecht is voor Bitcoin. Dus schaarste is slecht? Als toenemende schaarste ernstig is, leg dan uit waarom u goud aanbeveelt … in plaats van de USD met snel dalende schaarste?”

Peter reageerde hier met een sterk argument op, omdat het Bitcoin niet echt schaarster maakt, echter zorgt het er wel voor dat de creatie van nieuwe munten langzamer zal gaan. Hij zei het volgende:

Bitcoin zal na de halvering niet schaarser worden. Het aanbod zal blijven groeien, maar misschien langzamer. Echter, kopers anticiperen al maanden op de halvering, de vraag zal zelfs dalen zodra deze zich voordoet. De dalende vraag en het stijgende aanbod zijn bearish voor de prijs.”

Ten slotte stond Schiff er ook op dat de afnemende vraag na de halvering uiteindelijk “moeilijkheden voor miners” zal betekenen.

“Iedereen gaat ervan uit dat Bitcoin-miners hun vraag zullen verdubbelen zodra mijnbeloningen worden gehalveerd. Maar als er vraag was, zouden de prijzen al zijn aangepast. In werkelijkheid zorgt de verminderde beloningen voor miners, zodra de speculatieve pre-halvering vraag naar Bitcoin vervaagt, voor problemen bij miners!”

Maar heeft hij gelijk of niet?

Hoewel hij meestal onterecht negatief is over Bitcoin, kan Schiff nu echter een punt hebben over sommige van zijn opmerkingen. Uit recente gegevens bleek bijvoorbeeld dat investeerders vooral geïnteresseerd zijn in het verzamelen van Bitcoin voorafgaand aan de halvering. Het aantal nieuwe BTC-wallets is de afgelopen 90 dagen met meer dan 430.000 toegenomen.

Bitcoin is tot nu toe het best presterende activum in 2020 – 23% ROI, beter dan goud- en aandelenmarkten. Daarnaast bereikten de rekeningen met meer dan 1.000 BTC een nieuw hoogtepunt, vergelijkbaar met wat er gebeurde vóór de halvering in 2016. Maar kort na de gebeurtenis dumpten de meesten van hen destijds hun BTC weer.

Daarnaast plaatsten wij vandaag nog een interessant artikel over het feit dat particuliere en kleinere miners uit de markt worden geduwd, vanwege de halvering.

De halvering zal er namelijk voor zorgen dat het voor particuliere miners niet meer interessant is om te minen, tenzij de koers verdubbeld. Dit is zeker het geval voor de heer Kristof, de populaire crypto YouTuber. Kristof sprak met Decrypt en legde uit dat hij zijn activiteiten moest stoppen omdat het niet meer rendabel was.

Hij zei het volgende:

“Ik ben ook bang geweest om nieuwere mining hardware te kopen, omdat de halvering die winsten zal verminderen. Het heeft op dit moment, met de onzekerheid in de markt, gewoon geen zin om nieuwe machines te kopen. Na de halvering zal het met mijn huidige machines alleen maar erger worden.”

Onderzoek schatten dat de Bitcoin koers, na het evenement, ongeveer $15.000 moet bereiken om winstgevend te blijven voor miners. Dit betekent dat de prijs met 66% moet stijgen vanaf het huidige niveau van $9.000 om miners te blijven stimuleren.

De meerderheid van de cryptocurrency-gemeenschap is het tot op zekere hoogte ook eens met de ongunstige prijsvoorspellingen van Schiff. Verschillende peilingen van deze week toonden de heersende opvatting dat de koers na de halvering aanvankelijk zal dalen, maar later omhoog zal schieten.

Wat denken jullie? Gaat de Bitcoin koers dalen ná de halvering of verwachten jullie juist een beweging omhoog? Laat het ons weten op onze socials!

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN