Bitcoin Venezuela

Bitcoin wordt in Venezuela vaak gebruikt om Amerikaanse Dollars te verkrijgen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Sinds dat Bitcoin (BTC) bestaat wordt het gebruik voor verschillende doeleinden. Nu is het zo dat de koningsmunt vooral populair is in Latijns-Amerika. Het verslechterde economische landschap in combinatie met dalende fiat-valuta’s, zorgt er voor dat veel gebruikers in de regio op zoek zijn gegaan naar nieuwe manieren om betalingen uit te voeren. Bitcoin is hier natuurlijk uitermate geschikt voor.

In de laatste aflevering van de Tales from the Crypto-podcast benadrukte Matt Ahlborg, oprichter van UsefulTulips.org, de groeiende invloed van Venezuela als het gaat om het gebruik van Bitcoin. Hij gaf aan dat dit begin maart vooral te zien was tijdens de meest recente stroomuitval in het land. Met de zware internet storing was het duidelijk dat de handelsactiviteit in Bitcoin zou stoppen. Ahlborg viel echter het volgende op:

“Het verrassende was dat de handel in vrijwel alle Latijns-Amerikaanse valuta’s ook aanzienlijk is afgenomen tijdens de stroomstoring in Venezuela. En wat dat voor mij betekende, is gewoon op een heel basaal niveau, dat deze andere landen (of deze andere valuta) op de een of andere manier verbonden waren met de situatie in Venezuela.”

Ahlborg voegde eraan toe dat de massale migratie van Venezuela naar verschillende andere landen, zoals Colombia, Peru, etc., een rol speelde in een dergelijke gebeurtenis. Hij zei het volgende:

“Dit is de reden waarom je tijdens de black-out in Venezuela ook een enorme daling zag in transacties naar andere Latijns-Amerikaanse landen. Het is omdat dit communicatie vereist met een persoon in Venezuela, wat op dat moment niet mogelijk was.”

Echter merkte Ahlborg ook op dat, voor de meeste Venezolanen, Bitcoin een store-of-value of een ruilmiddel vertegenwoordigt. Veel gebruikers gebruiken Bitcoin gewoon als wisselvaluta om toegang te krijgen tot de Amerikaanse dollar. Hij zei het volgende:

“In deze situatie wordt Bitcoin voor het grootste deel gebruikt als wisselvaluta en wat dat betekent is dat mensen Bitcoin kopen, zodat ze weer een andere fiat-valuta kunnen verkrijgen. Dus ze gaan van de ene fiat-valuta naar de andere fiat-valuta.”

Wil je traden in cryptocurrencies, zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN