Binance BitMEX

Coinbase down tijdens Bitcoin stijging: toeval of manipulatie?

Eén van de bekendste cryptocurrency-beurzen, Coinbase, lag er gisteren even uit, net toen de Bitcoin koers richting $9.200 steeg. Dit zorgde uiteraard weer voor kritiek vanuit de crypto-community.

Nadat de Bitcoin koers steeg van ongeveer $8.000 tot bijna $9.400, kondigde Coinbase plotseling onverwachte downtime aan. De beurs tweette het volgende:

Dit is voor velen herkenbaar omdat er meerdere voorbeelden zijn dat crypto-beurzen de service hebben onderbroken tijdens perioden van verhoogde volatiliteit. Vorige week meldde Poloniex vergelijkbare problemen en sommige marktwaarnemers beweren dat beurzen opzettelijk hun systemen bevriezen om dramatische bewegingen te beheersen. Een Twitter-gebruiker reageerde op Coinbase’s aankondiging van downtime en zei het volgende:

“Je kan je klok erop gelijk zetten. Elke keer dat als er een piek is en grote winsten op Coinbase, had de beurs altijd een probleem waardoor mensen hun winst niet konden krijgen. Ik houd het in de gaten en het is altijd hetzelfde, kijk ook uit voor andere exchanges.”

Hoewel velen denken dat het met opzet gedaan wordt, zeggen verschillende experts dat Coinbase, en andere beurzen, gewoonweg niet zijn gebouwd voor het soort verkeer dat gepaard gaat met toenemende marktvolatiliteit. Het verhaal over wanpraktijken heeft niet veel zin tijdens stijgingen, omdat crypto-beurzen een belang hebben bij een hoge Bitcoin koers.

Dus om antwoord te geven op de vraag. Wij denken dat Coinbase het verkeer niet aankon en dat de downtime niet te wijten is aan manipulatie.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN