Bitcoin koers kan stijgen als geschiedenis zich herhaalt

Sinds de uitbraak van Bitcoin (BTC) boven de $7.000, heeft de Bitcoin koers zich mooi boven de $7.000 grens weten te houden. Op het moment van schrijven beweegt de BTC koers zich rond de $7.700. Met de aanstaande Bitcoin halving kan de ‘FOMO’ er wellicht nog aardig in schieten, waardoor de koers nog verder zal stijgen.

Gaat de Bitcoin koers verder stijgen?

Als we cryptohandelaar CryptoKaleo moeten geloven, dan doet de Bitcoin rally hem denken aan de prijsactie in februari 2019. De Bitcoin koers zou volgens hem ruim 7,5% kunnen stijgen, als de geschiedenis zich herhaalt. Hij zei het volgende:

“Februari 2019 markeerde de ommekeer van de bullflag uit de 14-maanden durende bearmarkt. Het lijkt erop dat in april 2020 een vergelijkbare setup kan plaatsvinden, met een vergelijkbare uitbraak. Dit is je waarschuwing. Koop Bitcoin.”

Bron: Twitter

De prijsactie hierboven is volgens hem belangrijk omdat de uitbraak van februari 2019 de bearmarkt beëindigde. Het volgende voegde hij nog toe aan zijn Twitter bericht:

“Het is aan het gebeuren.”

Bron: Twitter

CryptoMichaël

De bekende Nederlandse cryptocurrency analist CryptoMichaël, denkt dat de Bitcoin koers ook boven de $8.000 gaan stijgen. Hij heeft zijn eerst volgende target op de $8.400 gezet. Op Twitter zei hij het volgende:

Op korte termijn kijk ik naar zoiets. Ik betwijfel of het zal gebeuren met de recente bewegingen, maar een dip naar $7.300-7.350 zou leuk zijn. Een uitbraak boven $7.700 en ik target $8.400 als volgend niveau (zoals gisteren besproken in YT-video).

Welke invloed zal de halving op de prijs hebben?

bitcoin halving
bitcoin halving

Dat is ‘de vraag van één miljoen’. Na de eerste halving was er een significante bull run, die de Bitcoin koers binnen het half jaar van $13 naar $265 deed stijgen. In 2016 leek het alsof de halving ook, in de weken en maanden vooraf, voor een stijging zorgde. Na die laatste halving steeg de Bitcoin koers van $550 naar zijn ATH van ongeveer $20.000.

Volg de countdown, klik hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!