China CBDC

China versnelt de ontwikkeling van een eigen digitale valuta

Terwijl andere banken drastische maatregelen nemen om het huidige monetaire systeem in leven te houden, versnelt de centrale bank van China (PBoC) haar plan voor een digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC).

Volgens een Global Times-rapport van 24 maart is China een stap dichter bij de uitgifte van zijn CBDC. De People’s Bank of China heeft de ontwikkeling van de basisfuncties van de officiële digitale valuta voltooid en stelt nu wetten op die de implementatie ervan zullen helpen.

The Global Times noemde ook een aantal in Shenzhen gevestigde particuliere bedrijven, waaronder Alibaba, Tencent, Huawei en China Merchants Bank, die hebben deelgenomen aan de ontwikkeling van de digitale valuta.

Cao Yan, algemeen directeur van Digital Renaissance Foundation, vertelde het persbureau dat deze particuliere bedrijven werden geselecteerd op basis van hun rijke ervaringen omtrent blockchain– en betalingsnetwerken.

Chinese giganten

Alibaba’s Alipay en Tencent’s WeChat Pay hebben samen meer dan 1,7 miljard actieve accounts in heel China, 300 miljoen meer dan de gehele populatie van het land. Ze hebben sociale media, e-commerce en betalingen gecombineerd, om een ​​geavanceerde online commerciële infrastructuur te creëren.

Alipay vroeg tussen 21 januari en 17 maart vijf patenten aan die betrekking hebben op de officiële digitale valuta van China. Deze patenten bestrijken, naar verluidt, verschillende gebieden van digitale valuta, waaronder uitgifte, transactieregistratie, digitale portemonnees, anonieme handelsondersteuning en hulp bij het toezicht op en de afhandeling van illegale accounts.

Van crisis naar kans

Yan is van mening dat het versnellen van het CBDC-plan kan helpen om van een crisis een kans te maken, aangezien cryptocurrency wordt gezien als het handigste instrument om het nul- en negatieve rentebeleid van een centrale bank om te zetten naar commerciële banken. Hij voegde eraan toe dat:

“Als er een kans is dat China overweegt om als laatste optie zijn rentetarief naar negatief gebied te verlagen en een dergelijk beleid op commerciële leningen te richten, zal een digitale valuta in plaats van M0 dat kunnen bereiken.”

Bron: Cointelegraph

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN