Peter Schiff: goud gaat “moonen”, terwijl Bitcoin “terugstort naar de aarde”

Voor de mensen die al een tijdje in de crypto-markt actief zijn, is Peter Schiff een bekende naam. Hoewel Schiff niks met Bitcoin (BTC) te maken wil hebben, heeft hij het toch opvallend vaak over ’s werelds grootste cryptocurrency.

Nu heeft Schiff zich opnieuw uitgelaten over Bitcoin. Hij heeft namelijk voorspeld dat de goud koers binnenkort naar de “maan” gaat, terwijl de Bitcoin koers “terugstort naar de aarde”.

Deze uitspraken deed hij op zaterdag 11 april op Twitter. Hij beschreef een ommekeer van “Bitcoin hodlers die de draak staken met goudbeleggers”, waarin hij refereerde naar de reacties die hij ontving wanneer de Bitcoin koers het beter deed dan de goud koers.

Hij tweette het volgende:

“In de afgelopen paar jaar hebben Bitcoin-hodlers de draak gestoken met gouden investeerders, omdat Bitcoin zoveel meer is gestegen dan goud. De komende jaren zullen die rollen omkeren, maar niet omdat goud meer stijgt dan Bitcoin, maar omdat goud zal moonen, terwijl Bitcoin weer op aarde neerstort.”

Schiff beweert ook dat de cryptogemeenschap hem ervan heeft beschuldigd dat hij de technologie achter Bitcoin niet begrijpt. Hij weerlegde dit en zei:

“Bitcoin-fans beschuldigen mij ervan de technologie niet te begrijpen. Maar terwijl ik ze op Twitter aanspreek, ontdek ik hoe weinig van hen geld of de geschiedenis ervan begrijpen. Dat verklaart waarom ze zo gemakkelijk in Bitcoin werden gezogen en goud afwijzen.”

In de reacties ging het uiteraard los. Veel van de crypto-fans reageerden kwaad of beledigend. Er was echter een opvallende reactie die wij de moeite waard vinden om te benoemen. Deze reactie kwam van ClawManSlippy. In zijn tweet zij hij het volgende:

https://twitter.com/clawmanslippy/status/1249091821957009408

“Waarom zet je dit op als Goud vs Bitcoin als de huidige vijand van rijkdom het onbeperkt printen van geld door wereldwijde overheden is? Of is dit slechts een verkooppraatje voor uw zakelijke belangen?”

Wij zijn het compleet met deze reactie eens. Het gaat niet om goud vs Bitcoin. Dit is niet de strijd die gewonnen moet worden. Het gaat om het huidige financiële systeem waar we van moeten winnen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!