1 Bitcoin is genoeg voor je pensioen, aldus analist

Er zijn steeds meer analisten die aangeven dat jongeren moeten gaan profiteren van de huidige marktdip en proberen hen te adviseren in activa, zoals Bitcoin (BTC), voor hun oude dag. Ten minste één analist stelt zelfs dat één Bitcoin een veel beter langetermijnrendement zal gaan opleveren dan traditionele investeringsproducten.

Pensioenfondsen of Bitcoin?

De afgelopen 40 jaar zijn pensioenfondsen erg populair geweest. Voor de meeste mensen werkte dit prima, echter hebben recessies en inflatie een grote rol gespeeld, waardoor het minder interessant kan zijn om hier in het heden gebruik van te maken.

Mocht de huidige wereldwijde financiële crisis leiden tot een stijging van de inflatie, dan kunnen gepensioneerden in grote problemen komen.

Voor degenen die nog steeds aan het werk zijn, kan de devaluatie op lange termijn van fiat valuta’s zoals de dollar en euro verwoestend zijn. Jaren van voorzichtige investeringen zouden kunnen verdampen. Analist Davincij15 wees hier op in een recente tweet:

“Zodra ik volwassen was, zag ik dit en dacht ik ja, maar ik weet niet hoeveel ik voor $150.000 op mijn 65ste nog kan kopen, dus ik weet niet hoeveel ik nodig heb.

Spaar slechts 1 Bitcoin tot je 65e en je hebt meer dan je nodig hebt.”

Simpel gezegd, hij erkent de wijsheid om jong te beginnen met sparen, maar merkt op dat alles voor niets kan zijn als inflatie een probleem wordt. Het is niet verrassend dat hij Bitcoin voorstelt als een mogelijke afdekking.

Steeds meer jongvolwassenen kiezen voor cryptocurrencies

Bitcoin, en cryptocurrencies in het algemeen, liggen de laatste tijd onder vuur, net als alle andere investeringsmarkten. Veel mensen twijfelen over Bitcoin als veilige haven. Het feit bestaat echter wel dat steeds meer mensen onder de 35 cryptocurrencies toevoegen aan hun pensioenportfolio’s.

Het is natuurlijk nog steeds een risicovolle investering, echter denken velen dat cryptocurrencies beter zullen gaan presteren dan traditionele investeringen. Het is echter verstandig om je portfolio te diversifiëren en cryptocurrencies hieraan toe te voegen, samen met goud en andere traditionele investeringsproducten.

Hoe zit dat bij jullie? Hebben jullie ook andere activa zoals goud? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!