Bitcoin halving zoekopdrachten bereiken hoogste punt op Google

Volgens verschillende bronnen kunnen crypto- en Bitcoin (BTC)-investeerders zich opmaken voor misschien wel de grootste maand ooit in de geschiedenis van de crypto-markt, nu de Bitcoin halving om de hoek staat.

Het halving-evenement zal de hoeveelheid nieuwe Bitcoin die het circulerende aanbod binnenkomt, verminderen door miners beloningen met 50% te verlagen. De miners zullen hun inkomsten in de vorm van Bitcoin letterlijk zien halveren.

Bitcoin halving zoekopdracht bereikt hoogtste punt

Als we dit jaar kijken naar het aantal zoekopdrachten op Google omtrent de Bitcoin halving, dan zien we dat de zoekopdrachten deze maand aanzienlijk zijn gestegen. Op 8 april zien we dat de Bitcoin halving zijn hoogste piek van dit jaar heeft bereikt.

Bron: Google Trends

Volgens Google Trends zijn de top 5 landen wereldwijd waar het meest gezocht wordt op Bitcoin halving Zwitserland, Sint Helena, Estland en Nederland, waarbij Cyprus en Nigeria de top 10 afronden.

Bron: Google Trends

BTC halving verwachting

De verwachting is dat de volgende halving rond 13 mei zal plaatsvinden. Sommige analisten denken dat de aanstaande halvering ervoor zal zorgen dat de Bitcoin koers opnieuw de $20.000 behaald. Zo zei Jason Willems, mede-oprichter van Morgan Creek, in een eerder artikel dat Bitcoin in september weer richting het hoogste punt van $20.000 zal stijgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!