Bitcoin koers

CryptoCoinTalk: winstgevende maand april voor de boeg?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De afgelopen weken zagen wij niks anders dan doemscenario’s voorbij komen. $1k voorspellingen, “tripple digit” voorspellingen en de welbekende “Bitcoin is dood” voorspellingen. Om er een mooie tegeltjesuitspraak tegenaan te gooien: “komen de doemscenario’s voorbij, dan is de bodem van Bitcoin nabij”.

Ook dit keer bewijst de Bitcoin (BTC) dat het niet voor niets tot de koning van de markt gekroond is. Daarom vandaag een gloednieuwe Bitcoin koers analyse!

Bitcoin hoge tijdsframe

Bitcoin koers analyse 7-4-2020
Bron: TradingView

Zoals bekend gaat het hoge tijdsframe boven het lage tijdsframe, want hoe hoger het tijdsframe, hoe betrouwbaarder de signalen. Als we kijken naar het weekly timeframe, zien we 3 interessante dingen.

  1. Een channel met retest.
  2. Een trendlijn die nadert.
  3. Een supplyzone die nadert.

Deze drie factoren kunnen ons veel vertellen. Zo zien we dat de Bitcoin koers helemaal naar de onderkant van de channel is gedaald, support heeft gevonden en daar vandaan is gebounced. Op dit moment maken we de move richting de trendlijn en de supply zone. In deze zone is de kans groot dat we resistance gaan ondervinden. Ook kunnen we hier een bearish retest van de gebroken trendlijn gaan zien.

Een bearish retest komt voor wanneer de prijs een supporttrendlijn breekt en vervolgens terugkomt naar de trendlijn. De resistancezone ligt rond de $7.896-$7.714.

Bitcoin lage tijdsframe

Bitcoin koers analyse 7-4-2020
Bron: TradingView

Als we inzoomen naar de daily, zien we dat we bewegen in een range waarin we voorheen ook hebben gezeten. Daarvan hebben we de onderkant gebroken en nu lijken we de beweging naar de bovenkant te maken. De resistance van de bovenkant ligt op $7.698-$7.893.

Doordat we de resistance op $6.900 hebben gebroken is de kans groot dat we nu richting de $7.698 gaan bewegen. Vanaf daar is het belangrijk dat we de hoge tijdsframe resistance gaan breken om een verdere stijging te kunnen zien. De kans dat we die meteen breken is niet zo heel groot, dus een pullback vanaf daar lijkt aannemelijk.

Conclusie

Kortom, er is zeker nog ruimte voor stijging. Houd er zeker rekening mee dat die resistance, waar we nu naar toe lijken te bewegen, niet zomaar gebroken wordt. Een instap in Bitcoin maken is op dit moment niet interessant meer, dus wacht op een eventuele pullback.

Daarnaast lijkt er meer ruimte voor altcoins te komen, dus is het interessant om daar nu te kijken voor eventuele mooie setups. Wees wel voorzichtig, neem op tijd winst en plaats altijd een stoploss!

Happy trading en stay safe!

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Check dan ons Telegram kanaal op: CryptoCoinTalk TradingZone of klik op het logo hieronder om onze chat te joinen!

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN