Altseason

Revolut gaat cryptocurrencies aan gebruikers aanbieden

Een van Europa’s grootste en meest succesvolle fintech-bedrijven is serieus bezig met het stimuleren van massa-adoptie van cryptocurrencies. Vandaag hebben de Revolut Standard-gebruikers een e-mail ontvangen met de mededeling dat de cryptocurrency-functie van het bedrijf nu beschikbaar is.

In de e-mail stond ook dat het de Gold feature deze maand ook beschikbaar zou maken voor klanten. Het bedrijf, dat snellere en efficiëntere bankdiensten, een gratis valuta-exchange, aandelenhandel, een cryptocurrency-exchange en peer-to-peer-handel aanbiedt, lijkt serieus de ogen van zijn gebruikers te openen voor alternatieven voor fiat-valuta’s.

Cryptocurrencies als alternatief

Revolut werpt de aandacht van haar gebruikers op de ongekende kwantitatieve versoepelingen, die overal ter wereld gaande zijn, en hoe dat tot devaluatie van de valuta leidt. Het bedrijf herinnert zijn gebruikers eraan dat ze nu een alternatief beschikbaar hebben in de vorm van cryptocurrencies.

Bitcoin (BTC) is een goede waardeopslag, omdat zijn koopkracht nooit zal worden uitgehold door inflatie. Centrale banken kunnen niet ingrijpen en hun monetair beleid niet aanpassen, zoals bij fiat.

Het bedrijf zal later deze maand ook zijn traditionele gebruikersbestand aan goud blootstellen. Op deze manier kunnen ze hun portefeuilles “diversifiëren”.

Kwantitatieve versoepeling

Toen de Amerikaanse Federal Reserve beloofde ongeveer $6 biljoen te drukken en de Bank of England een “onbeperkt” bedrag aanbood, is het printen van geld wereldwijd begonnen als reactie op de pandemie.

In werkelijkheid laten overheden hun gelddrukmachines niet echt harder draaien. Ze vergroten het monetaire aanbod door kwantitatieve versoepeling. Hier koopt een overheid activa, zoals staatsobligaties, van banken met nieuw gecreëerde reserves om meer liquiditeit te verschaffen.

Het eindresultaat is hetzelfde. QE leidt tot devaluatie van valuta en Revolut wil haar gebruikers hiervan bewust maken. Het bedrijf heeft herhaaldelijk getoond dat het zich inzet om financiële educatie te bevorderen.

Slechts een paar weken geleden lanceerde Revolut een geld-app om kinderen te helpen begrijpen hoe ze met geld kunnen omgaan. Nu de cryptocurrency-functie voor iedereen beschikbaar zal zijn, zullen standaard-gebruikers en jongere generaties de problemen in het bestaande monetaire systeem kunnen begrijpen, en beschikbare alternatieven ontdekken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN