Bitcoin was één van de slechts presterende grote cryptocurrencies van Q1

Ondanks de onrust op de wereldwijde financiële markten hebben verschillende altcoins in het eerste kwartaal van het jaar aanzienlijke winsten geboekt.

Bitcoin: slechte prestatie in Q1

In een recent rapport bevestigde Binance Research dat Bitcoin (BTC) gedurende het eerste kwartaal van dit jaar een negatieve prestatie liet zien. Hoewel de koningsmunt tussen januari en half februari met meer dan 50% steeg, heeft de recente recessie de behaalde winsten tenietgedaan.

Bron Binance Research

De aanzienlijke correctie maakte het volgens marktonderzoek van de grootste crypto-beurs ter wereld, Binance, één van de slechtste presterende digitale activa op het gebied van marktkapitalisatie.

Deze altcoins deden het beter

Ethereum (ETH), aan de andere kant, sloot het eerste kwartaal van 2020 af in het groen en leverde een kwartaalrendement van iets meer dan 3%, terwijl andere altcoins grotere winsten lieten zien.

Binance Research legde uit dat Bitcoin SV, UNUS SED LEO, Chainlink en Tezos tijdens Q1 positief konden presteren vanwege “eigenaardige factoren”, waaronder belangrijk nieuws, de lancering van mainnet, forks en andere factoren. Deze altcoins vertoonden een kwartaalrendement van respectievelijk 70%, 29%, 28,6% en 20%.

De winsten die BSV, LEO, LINK en XTZ hebben opgeleverd, waren voor veel marktdeelnemers vrij verrassend omdat de wereldwijde pandemie, en crisis binnen de OPEC, de wereldwijde financiële markten konden verpulveren. Zo daalde de S&P 500 in maart met meer dan 35%, met een negatief kwartaalrendement van 19%.

Bitcoin presteert vaak beter in Q2

Bron: Skew.

Nu een nieuw kwartaal begonnen is, blijkt uit gegevens van Skew dat Q2 historisch gezien een geweldige periode was voor de bulls. Het data-analysebedrijf beweert dat Bitcoin de afgelopen zes jaar, met uitzondering van 2018, van april tot juni gemiddeld met bijna 80% is gestegen.

Hoewel de crypto-markt nooit een wereldwijde economische vertraging heeft doorgemaakt, zal dit kwartaal zeker aantonen of deze nieuwe activaklasse zich kan loskoppelen van traditionele markten.

Wat denken jullie? Gaan cryptocurrencies zich loskoppelen van traditionele markten?

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!