Bitcoin koers

Bitcoin sentiment bevindt zich momenteel in de langste periode van extreme angst óóit

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Zoals je vast hebt gezien heeft de Bitcoin koers gisteren weer een mooie stijging doorgemaakt en wist weer uit te breken boven de $6.000. Echter ondanks de stijgende crypto-prijzen, laat de Fear and Greed Index zien dat het sentiment nog steeds in de goot zit.

De index laat zien dat het nu de langste periode van extreme angst op de crypto-markt heeft bereikt sinds de tool voor het eerst werd gelanceerd.

Bron: Alternative.me

Extreme angst blijft markten verpletteren

Begin maart, toen het coronavirus officieel een pandemie werd genoemd en voor het eerst de wereldeconomie begon te beïnvloeden, kregen aandelen, edelmetalen en cryptocurrencies een extreme uitverkoop te verduren.

De aandelenmarkt zag de grootste verliezen sinds 1987, de zilverprijs ging tien jaar terug de tijd in en Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies daalden allemaal met 40% of meer. Hierdoor raakte de hele wereld bijna van de ene op de andere dag in paniek.

Na de uitverkoop daalde de Fear and Greed Index naar dieptepunten, wat aangeeft dat het beleggerssentiment extreem angstig was.

De langste periode van angst ooit

Volgens de Crypto Fear and Greed Index is de markt niet alleen nog steeds in extreme angst, maar heeft hij nu het langste tijd doorgebracht in deze emotie.

Gegevens tonen aan dat hoewel de markt in augustus 2019 een lager angstniveau bereikte dan het huidige niveau, de angst van korte duur was en het sentiment weer terugkeerde naar hebzucht.

De huidige periode van extreme angst heeft nu bijna drie volle weken geduurd, en met het coronavirus en de komende recessie die de markt meer angst kan bezorgen dan ooit tevoren, bestaat de kans dat de extreme angst in de nabije toekomst blijft hangen.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN