Solana haalt 1,76 miljoen op met veiling

Op 24 maart verkocht het in de Verenigde Staten gevestigde blockchain-bedrijf Solana met succes al haar tokens via de “Launch Auction”, gehost door CoinList. Dit volgens een artikel dat vandaag op Cointelegraph verscheen.

Veiling bij afslag

Solana haalde $1,76 miljoen op van 445 biedingen van 91 verschillende bedrijven. 8 miljoen SOL-tokens werden verdeeld voor elk $0,22. Er hadden 1.416 potentiële investeerders zich aangemeld om deel te nemen.

Het model voor tokenuitgife via een veiling van CoinList bestaat uit een “veiling bij afslag”, waarbij het bieden op een token begint bij een aanvankelijk prijsplafond dat periodiek met een vast bedrag wordt verlaagd.

Beleggers bieden op het aantal tokens dat ze tegen een bepaalde prijs willen kopen, totdat alle tokens zijn verkocht of de prijs daalt tot een vastgestelde minimumprijs. Solana had de prijsvloer vastgesteld op $0,04 per token.

Solana Launch Auction is uitverkocht

In totaal heeft Solana $25,6 miljoen opgehaald door het uitgeven van 186 miljoen tokens (37,2% van het totale aanbod) in vier fondsenwervingsrondes.

In de startronde haalde het bedrijf $3,2 miljoen op van 79,4 miljoen tokens tegen een prijs van $0,04 per token, voordat 63,2 miljoen tokens werden uitgegeven voor $0,20 per stuk om $12,6 miljoen op te halen. Deze ronde werd gevolgd door de validatieronde die $5,7 miljoen opbracht door 25,3 miljoen tokens uit te geven voor $0,225 per token. Solana zal ook nog eens 10 miljoen tokens uitgeven tijdens de komende strategische ronde.

CoinList zei het volgende over het resultaat van de veiling:

“Gezien de volatiliteit op alle markten en de onzekerheid veroorzaakt door COVID-19, vinden we deze cijfers bijzonder indrukwekkend.”

Solana beweert een grotere schaalefficiëntie te bieden dankzij het ‘Proof-of-History’-protocol.

Veilig op afslag een blijkt een succes voor tokenverkoop

Hoewel niet zo algemeen bekend als ICO’s of IEO’s, is de cryptocurrency-industrie geen onbekende in veilingen op afslag.

In juni 2019 heeft de Algorand Foundation $60 miljoen ingezameld op een veiling die 25 miljoen SOMETHING-tokens heeft uitgegeven. Het aanbod begon bij $10 per token, waarbij de prijs in 4.000 biedrondes werd verlaagd tot $2,40.

In 2017 introduceerde cryptobedrijf Gnosis plannen om een ​​gedecentraliseerde uitwisseling te lanceren voor ERC-20-tokenuitgiften, gemodelleerd naar veilingen op afslag. Hoewel Gnosis sindsdien is afgestapt van dxDAO, is het platform nog steeds actief.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!