CryptoMichaël spreekt over de toekomst van Bitcoin

CEO en mede-oprichter van Quantum Economics Mati Greenspan en handelaar en analist/schrijver voor o.a. CryptoBenelux, Michaël van de Poppe, ook wel bekend als CryptoMichaël, bespraken hoe de Fed-strategie van ‘QE to Infinity’ Bitcoin zal helpen.

Het belangrijkste niveau

In een artikel voor Cointelegraph identificeerde Michaël $6.800-6.900 als het belangrijkste niveau om naar te kijken. Tenzij Bitcoin (BTC) dat niveau kan doorbreken, is hij niet erg optimistisch over een opwaartse beweging.

Mati kijkt ook naar die niveaus, maar hij is meer gefocust op de lange dan op de korte termijn. Hij zei het volgende:

“Dus om te beginnen heb ik alleen bullish scenario’s voor Bitcoin. Ja, ik zou zeggen dat $6.800 een belangrijk niveau is dat zich eerder afgespeeld heeft … Ik zou in het algemeen zeggen dat we kijken naar een zeer breed bereik voor Bitcoin, iets tussen $3.100 en $20.000.”

De eindeloze kwantitatieve versoepeling is bullish voor Bitcoin

De Fed heeft onlangs groen licht gekregen om zoveel geld te drukken als nodig is om de Amerikaanse economie te stabiliseren. Michaël legde uit hoe dit kan leiden tot twee scenario’s, die beide ten goede komen aan Bitcoin:

“Dus wat je op een gegeven moment wilt zien, is dat beleggers uit de dollar stappen gezien de inflatie of deflatie, en op zoek gaan naar andere activa die commodities zijn zoals goud, zilver, platina en Bitcoin.

Het andere scenario is dat de crisis blijft dalen tot 2021 of 2022 en dat de aandelenmarkten een dieptepunt bereiken, waarna de andere commodity-markten en Bitcoin beter gaan presteren dan de aandelenmarkt, zoals we in ’09 tot ’11 hebben gezien met goud. Dus uiteindelijk kwantitatieve versoepeling: ik verwacht dat dat bullish gaat zijn voor Bitcoin.”

Bitcoin kan het nieuwe goud worden

Mati vervolgde Michaël’s vergelijking van Bitcoin met goud in de periode na 2008 was:

“Als je kijkt naar de nasleep van de financiële crisis, die eigenlijk was, zoals Michaël zei, in 2009, 2011, 2012. Toen stond goud echt centraal … Tegen 2011, 2012 schoot het $2.000 per ounce omhoog.”

Hij ging verder met:

“En ik denk dat goud ons, sinds het begin van het jaar, al ongelooflijke veerkracht getoond heeft. En ik zeg dat als het tijdens de crisis is gestegen of gedaald omdat het een beetje fluctueert, maar het zeker geen klap heeft gekregen zoals de aandelen. Het heeft in die tijd min of meer zijn waarde behouden. En ik denk dat Bitcoin ook als dit soort activa zal worden gezien.”

Voor de volledige video, klik dan hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!