Andrew Bailey: Bitcoin is geen valuta

De voormalige gouverneur van de Bank of England, Andrew Bailey, waarschuwt mensen, die geïnteresseerd zijn in het kopen van Bitcoin (BTC), dat ze bereid moeten zijn om “al hun geld te verliezen”.

Bailey heeft het niet over de laatste volatiliteit van Bitcoin, die schijnbaar is ontstaan ​​als gevolg van de laatste angst en paniek rond het coronavirus. Nee, hij is van mening dat Bitcoin uiteindelijk geen waarde heeft en dat Bitcoin geen toekomst heeft.

In een interview zei hij het volgende:

“Er is geen garantie voor de waarde van Bitcoin … Ik heb het publiek gezegd, omdat we ons er zorgen over maakten, als je Bitcoin wilt kopen, wees dan bereid om al je geld te verliezen. Als je het wilt kopen, is dat prima, maar begrijp dat wat je hebt geen intrinsieke waarde heeft. Het heeft misschien een extrinsieke waarde, maar geen intrinsieke waarde.”

Bailey lijkt zich aan te sluiten bij diegenen die nog een hoge pet op hadden van Bitcoin. Een van die mensen is Warren Buffett die in een recente discussie nog aangaf dat hij geen Bitcoin heeft en het ook nooit zal hebben.

Tevens gaf Charlie Munger, de vice-voorzitter van Buffett’s bedrijf Berkshire Hathaway, altijd steun aan Buffet en heeft onlangs verklaard dat hij “dingen als Bitcoin haat”. Hij verklaarde verder:

“Ik haat dingen die intrinsiek asociaal zijn … Mensen in de sector van beleggingsbeheer moeten zich voorbereiden op moeilijkere tijden die voor ons liggen.”

In een artikel die vanochtend geplaatst werd, gaven wij nog aan waarom Warren Buffet eigenlijk wel Bitcoin zou moeten kopen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!