Ruim 700 blockchain-ondernemers hebben zich deze maand ingeschreven in China

Volgens cryptocurrency-gegevensfirma LongHash op 26 januari hebben ruim 700 Chinese blockchain-ondernemers zich deze maand in China ingeschreven.

Dit maakt het totale aantal blockchain-bedrijven dat in China geregistreerd is 79.556, terwijl 57.257 Chinese blockchain-bedrijven ook hun wettelijke status hebben verloren of hun licenties zijn ingetrokken. Hierdoor zijn er nu 26.089 actieve blockchain-ondernemingen in het land.

Volgens de onderstaande kaart bevindt het grootste deel, 28,5%, van blockchain-bedrijven in China zich in de provincie Guangdong, de thuisbasis van de grote stad Shenzhen en aan de grens van Hong Kong. Beide steden staan ​​bekend om hun technische hubs en initiatieven om blockchain toe te passen in civiel bestuur en andere aspecten van gemeentelijke ontwikkelingen.

Bron: LongHash

Van 2009 tot en met 2017 bleef het jaarlijkse aantal opgerichte blockchain-bedrijven relatief statisch. In 2018 maakte het een sprong en als deze trend zich blijft voortzetten komen er dit jaar nog ruim 8.500 bedrijven bij.

Weinig financiële middelen

Bron: LongHash

Uit de gegevens blijkt ook dat meer dan 46% van de Chinese blockchain-bedrijven niet meer dan 5.000 yuan aan maatschappelijk kapitaal hebben, wat overeenkomt met net iets meer dan €650. Verder heeft 8,32% van de bedrijven tussen de €650 en €1.308, 26% heeft tussen de €1.308 en €6.542, terwijl 9,17% van de bedrijven €6.542 of meer heeft.

Dit ogenschijnlijke gebrek aan kapitaal in de Chinese blockchain-ruimte is in overeenstemming met de resultaten van een recentelijk gezamenlijk onderzoek van het Chinese financiële informatie- en mediabedrijf Xinhua en het financiële gegevensplatform Rhino Data. De studie stelt dat investeringen en financieringen in de Chinese blockchain-ruimte in 2019 met 40% zijn gedaald.

Chinese president pleit voor de acceptatie van blockchain technologie

Zoals wij in oktober 2019 schreven, riep de Chinese president Xi Jinping het land op om de acceptatie van blockchain technologie te versnellen. Hij zei toen het volgende:

“We moeten blockchain als een belangrijke doorbraak nemen voor onafhankelijke innovatie van kerntechnologieën, de hoofdrichtingen verduidelijken, investeringen vergroten, ons richten op een aantal sleuteltechnologieën en de ontwikkeling van blockchain en industriële innovatie versnellen.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!