Zanger Akon sticht eigen stad, inclusief eigen cryptocurrency, genaamd Akoin

Het is eindelijk zo ver, de bekende rapper/zanger Akon heeft het echt gedaan. Hij heeft zijn eigen stad gesticht, genaamd Akon City, en het wettige betaalmiddel in de stad gaat, naar verluidt, een cryptocurrency, genaamd Akoin, zijn.

Akon City

Volgens een CNN-artikel uit 2018 zei Akon dat zijn stad zou worden gebouwd op een stuk grond van 2.000 hectare dat hem geschoken zou worden door Macky Sall, de president van Senegal.

Destijds meldde de website dat de stad op slechts vijf minuten rijden van de internationale luchthaven van Senegal zou gaan liggen. In dit stadium is het onduidelijk of dat stuk land nog steeds de bevestigde locatie is voor Akon City.

Akoin cryptocurrency

De voorgestelde officiële cryptocurrency van Akon City is geen Bitcoin (BTC) of een andere cryptocurrency. Akon bereidt zich eigenlijk voor om zijn eigen cryptocurrency te lanceren, genaamd Akoin.

Akoin werd vaag aangekondigd in 2018, rond dezelfde tijd dat Akon zijn grootse plan onthulde om een ​​’Crypto City’ te bouwen. Een video op de Facebook-pagina van het project beweert dat ‘alle transactionele activiteiten’ in Akon City zullen worden uitgevoerd met behulp van Akoin .

In dit stadium is er nog geen whitepaper gepubliceerd voor de cryptocurrency, dus het is moeilijk om te beoordelen wat deze cryptocurrency precies gaat doen en hoe hij in elkaar steekt.

De bijbehorende website suggereert echter de release van een whitepaper en een “uitlegvideo” ergens vóór februari van dit jaar.

De roadmap van Akoin geeft echter wel aan dat het project had geprobeerd fondsen te werven via private equity en donaties tussen januari en juni vorig jaar. Hoe dit verlopen is, is echter niet bekend.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!