Bitcoin Frank Muller

CryptoMichaël: Gaat Bitcoin deze lijn doorzetten?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Bitcoin (BTC) koers brak naar boven uit! En niet alleen Bitcoin liet sterkte zien, ook diverse altcoins lieten duidelijke koopkracht zien en braken naar boven uit. Sterkste stijgers waren te vinden in de privacy hoek en de Bitcoin hard forks. Veel investeerders zullen denken dat ze weer licht in 2017 zich begeven, maar dat is natuurlijk nog niet het geval. Laten we naar de grafieken kijken om te zien wat het ons brengt.

Daggrafiek Bitcoin

Bitcoin koers 1D
Bron: TradingView

Duidelijk valt te bespeuren dat de Bitcoin koers het niveau van $8,200-8,250 naar boven uitbrak en door rende naar het volgende weerstandsniveau, welke op $8,800-8,900 ligt. Daarnaast is er ook een sterk volume te zien bij de opwaartse beweging, waarschijnlijk doordat het neerwaartse trendkanaal naar boven is uitgebroken.

Mocht de Bitcoin koers een doorgang vinden naar boven, dan is het volgende weerstandsgebied te vinden op $9,400 en $9,900. Echter, als de koers nog geen kracht heeft om boven dit niveau te geraken, dan zijn $8,200 en $7,700 weer interessante niveaus.

Totale Marktkapitalisatie Crypto

Totale Marktkapitalisatie 1d
Bron: TradingView

De totale marktkapitalisatie is nog duidelijker uit het neerwaartse kanaal naar boven gebroken en heeft een mooie koersbeweging laten zien. Ook duidelijk te zien is de positieve divergentie, welke weer een trend reversal aankondigde.

Verder is als opwaarts weerstandniveau heel duidelijk het $250 miljard niveau te bespeuren. Mocht de koers daar geen doorgang kunnen vinden, dan zou de markt eventueel het $210 miljard niveau weer op kunnen zoeken. Verdere doorbraak zal normaal gesproken zorgen voor een rally naar $350 miljard.

Totale Altcoinkapitalisatie

Totale altcoin marktkapitalisatie 1d
Bron: TradingView

Een mooie opwaartse push is hier ook te bespeuren. De koers hangt nu tegen de weerstand rond $80 miljard aan. Mocht deze geen doorgang kunnen vinden, dan zou het niveau rond $68 miljard getest kunnen worden.

Echter, gaat de markt hier verder, dan zijn $97 en $118 miljard de volgende niveaus van een mogelijke test.

Scenario 1.

Bitcoin koers scenario 1
Bron: TradingView

Het meest voor de hand liggende scenario is een opgaande scenario, waarin Bitcoin hier gelijk door beweegt naar het volgende weerstandsniveau of een kleine test doet op het $8,400 level, alvorens eenzelfde beweging in gang gezet wordt.

Hierbij is het niveau rond $9,400-9,900 erg belangrijk om te bekijken. Mocht daar geen doorgang gevonden worden, dan lijkt het mij aannemelijk dat er een periode van rust en ‘rangen’ in gang wordt gezet.

Hiermee bedoel ik een zijwaartse koers voor enkele weken om weer even te accumuleren, voordat de koers een beweging maakt richting $11,000 / $12,000.

Scenario 2.

Bitcoin koers scenario 2
Bron: TradingView

Alles leuk en aardig, maar er moet ook rekening gehouden worden met een neerwaarts scenario. Als de Bitcoin koers geen doorgang vindt hier, vervolgens een zwakke bounce laat zien op het $8,200 level, dan is het mogelijk om een verdere neerwaartse trend neer te zetten.

Essentieel voor opgaande markten is het neerzetten van nieuwe ‘highs’, zodat er een duidelijke opgaande trend te bewerkstelligen valt.

Mocht de koers geen doorgang vinden, dan is het $7,700 niveau een essentieel nvieau om te behouden. Daaronder is het voor de willekeurige investeerder echt huilen.

Tot nu toe, mooie dagen/weken. Laten we hopen dat 2020 een voorspoedig jaar wordt voor de cryptomarkt!

Heb je nog geen account bij Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN