China CBDC

China zet ontwikkeling naar eigen digitale valuta in 2020 voort

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

In 2020 zal de centrale bank China haar onderzoek en ontwikkeling naar de oprichting van een eigen digitale valuta voortzetten. De lanceerdatum is echter nog niet bekend. Dit meldde South China Morning Post op 5 januari.

Vorige week tijdens de jaarlijkse werkconferentie, zei de People’s Bank of China dat het in 2019 ‘soepele vooruitgang’ heeft geboekt.

De PBOC was één van de eerste centrale banken die het idee van een digitale valuta stimuleerde. Dit komt omdat Beijing cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) als een bedreiging voor het financiële systeem ziet. Eén van de andere digitale valuta’s die ook als een bedreiging wordt gezien is de Libra munt van Facebook.

In eerste instantie werd er gespeculeerd dat China haar digitale valuta al in november zou uitbrengen. De PBOC is echter niet de enige die een eigen digitale valuta overweegt.

Zweedse digitale valuta

Vorige maand gaf de Zweedse Riksbank aan dat het professionele dienstverlener Accenture heeft ingeschakeld, om een pilotproject te bouwen voor een nieuwe digitale valuta genaamd e-kroon. Het doel van de pilotproject is om inzicht in de technologische mogelijkheden van de centrale bank te vergroten.

Japanse digitale valuta

Ook de gouverneur van de Bank of Japan, Haruhiko Kuroda, zei vorige maand dat het zal kijken naar een eigen digitale valuta. De bank heeft tot op heden nog geen plannen om direct een digitale valuta uit te geven.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.. Klik hier!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN