Grote Ethereum transactie zorgt voor angst voor verkoop vanuit Vitalik Buterin

We hebben de afgelopen dagen al een hoop nieuws geplaatst over Ethereum (ETH), echter is er wederom wat nieuws te melden over de op één na grootste cryptocurrency van de wereld.

De mede-oprichter van Ethereum Vitalik Buterin werd namelijk het middelpunt van de aandacht op eerste kerstdag vanwege de angst dat hij, naar verluidt, van plan zou zijn om $25 miljoen aan Ethereum te verkopen. Dit volgens een artikel dat gisteren op Cointelegraph verscheen.

Gegevens van Etherscan lieten namelijk op 25 december zien dat er in totaal 92.000 ETH (momenteel $11,5 miljoen waard) van een enkele portemonnee naar de Amerikaanse beurs Kraken verstuurd werd. Zoals opgemerkt door blockchain-analyseservice ViewBase, bevatte de portemonnee vóór de transactie meer dan 300.000 ETH.

“De whale is waarschijnlijk een ETH-ontwikkelaar of VB zelf”, vatte het bedrijf samen

De transactie vormde één van de drie grote beurshandelingen die snel achter elkaar plaatsvonden. Er werd nog 99.987 ETH naar Huobi verstuurd en nog eens 25.908 ETH naar Binance.

De totale waarde van de drie transacties is $25,5 miljoen. Reagerend op ViewBase, hebben commentatoren meteen hun bezorgdheid geuit dat Buterin, of een geassocieerde belegger, een grote uitverkoop aan het plannen is.

Buterin heeft niet deelgenomen aan de discussie. Hij gaf in een eerder interview in december echter wel aan dat hij persoonlijk de verkoop van 70.000 ETH in 2018 orkestreerde, toen de altcoin rond zijn hoogste punt handelde.

ETH / USD is sinds begin december met ongeveer 17% gedaald, en tegenover het hoogtepunt van 2019, van $335, is de munt met iets meer dan 60% gedaald.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!