Bitcoin-kernontwikkelaar gelooft dat 2020 het jaar van Bitcoin gaat worden

Bitcoin-kernontwikkelaar John Newbery heeft zijn Twitter account gebruikt om de stappen te bespreken die Bitcoin (BTC) dit jaar heeft genomen, en om dieper te duiken in hoe het Lightning Network de bruikbaarheid en adoptie in 2020 zal laten groeien.

Het Lightning Network is een punt van discussie in de crypto-wereld, met sommigen die van mening zijn dat, hoewel het een geweldige theorie is, er nog niet genoeg gedaan is in de praktijk.

Newbery beweert het volgende:

  • Alle implementaties ondersteunen nu standaard multi-path betalingen. Deze kleinere betalingen hebben meer kans om te slagen en maken het mogelijk een betaling te splitsen, waardoor de uitgever bijna al zijn fondsen in één keer kan gebruiken, ongeacht over hoeveel kanalen die fondsen zijn verdeeld.
  • Ten tweede beweert Newbery dat Bitcoin in 2020 “betere ondersteuning” zal zien van dubbele financiering, splice-in en splice-out.

Concluderend, zegt hij, zullen deze technologieën kanaal- en liquiditeitsbeheer veel eenvoudiger maken. Newbery voegt eraan toe dat ze worden geautomatiseerd en “vervagen naar de achtergrond”, waardoor de gebruikerservaring drastisch wordt verbeterd.

Verder gaf hij aan hoe het Lightning Network zal blijven ontwikkelen, en benadrukte het feit dat Bitfinex onlangs Bitcoin Lightning stortingen en opnames heeft toegevoegd. Newbery gelooft verder dat alle andere beurzen, dienstverleners, beheerders en portefeuilles zullen volgen of in de loop van de tijd verouderd zullen zijn.

Tooling voor Lightning-ontwikkelaars zal ook verbeteren, en met betere tooling zien we snellere innovatie op de applicatielaag. Teams bij @zebedeeio en @SatoshisGames zullen “ons verrassen met nieuwe en onverwachte Lightning ervaringen”, beweert Newbery enthousiast.

Of 2020 het jaar van Bitcoin gaat worden, is nog maar de vraag. Wat echter zeker is, is dat de dingen in de goede richting gaan voor Bitcoin, en met deze steeds toenemende ontwikkelingen zullen liquiditeit en bruikbaarheid alleen maar toenemen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!