Banque de France blockchain

Plaatsvervangend gouveneur van Franse Centrale Bank stelt blockchain technologie voor

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Denis Beau, de eerste plaatsvervangend gouverneur van Banque de France, sprak tijdens de AFME jaarlijkse kapitaalmarkten technologie- en innovatieconferentie op 21 november en ging dieper in op de kwestie van beleidskaders die mogelijk kunnen zorgen voor innovatie en groei op de Europese kapitaalmarkten. Dit volgens een artikel dat vandaag op Cointelegraph verscheen.

Beau gaf aan dat de implementatie van blockchain-gebaseerde oplossingen een impact op de financiële sector zou kunnen hebben. Hij zei het volgende:

“De tokenisatie van financiële activa, in combinatie met het gebruik van blockchain-gebaseerde oplossingen en Distributed Ledger Technology (DLT) in het algemeen om die activa op te slaan en over te dragen, zou kunnen helpen de vraag vanuit de markt te beantwoorden.”

De ambtenaar stelde voor dat het Eurosysteem zich openstelt voor het experimenteren met de technologieën, in een poging om de financiële afwikkelingen vanuit de centrale bank te verbeteren. Beau concludeerde:

“Wij, bij de Banque de France, staan ​​daarom vrij open voor experimenten in die richting, samen met de ECB en andere centrale banken van het Eurosysteem, in het bijzonder met betrekking tot een central bank digital currency voor zakelijk gebruik.”

Hij gaf echter ook aan dat de invoering van nieuwe technologieën, in het grotere Europese financiële systeem, niet zonder uitdagingen komt, omdat ze het risico kunnen lopen van “wanordelijke benaderingen en heterogene aanpassingen van marktinfrastructuren, met name als het gaat om de modaliteiten van afwikkelingen.”

Half oktober verklaarde Beau dat het traditionele bankgebaseerde ecosysteem door de vele technologische ontwikkelingen, zoals blockchain en DLT, aanzienlijke veranderingen zou kunnen ondergaan. Hij zei het volgende:

“Met de opkomst van zogenaamde crypto-activa en stablecoins, zien we mogelijk ook nieuwe afwikkelingsactiva opkomen die kunnen concurreren met en, volgens hun promotors, mogelijk commercieel en centrale bankgeld vervangen als afwikkelingsactiva in de kern van onze betalingssystemen.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Binance en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN