Fidelity Digital Asset

Gladius (GLA) stopt per direct en negeert SEC om $12,7 miljoen terug te betalen

Cybersecurity start-up Gladius (GLA) is verdwenen zonder te voldoen aan de United States Securities and Exchange Commission (SEC) om investeerders terug te betalen.

Alex Godwin, mede-oprichter en chief technology officer van de onderneming, maakte de ontbinding van het bedrijf bekend in een bericht aan de officiële Telegram groep van het project op 22 november.

Per direct gestopt

Het bericht dat naar buiten werd gebracht en gezamenlijk werd ondertekend door het Gladius team, luidt:

“Het spijt ons te moeten mededelen dat Gladius Network LLC haar activiteiten onmiddellijk heeft stopgezet en een ontbinding heeft aangevraagd. Ondanks onze inspanningen heeft het bedrijf niet langer middelen om haar activiteiten voort te zetten.”

Het bericht belooft ook dat de codebase die door het bedrijf wordt onderhouden, drie maanden online blijft voor iedereen.

Verkoop van niet geregistreerde effecten

Gladius werd aangeklaagd voor het verkopen van niet geregistreerde effecten door de SEC in februari na zelfrapportage aan de regulator.

Gedurende de token verkoop eind 2017 haalde de onderneming ongeveer $12,7 miljoen aan cryptocurrency op. De SEC merkte op dat het zich bijzonder soepel opstelde tegenover het bedrijf, omdat het zelf rapporteerde:

“De SEC heeft geen boete opgelegd, omdat het bedrijf zelf het gedrag heeft gemeld. Gladius heeft ingestemd om investeerders te compenseren en de tokens te registreren als effecten.”

Gladius was slechts een van de vele bedrijven die hun deadlines hebben gemist om investeerders terug te betalen na aanklachten van de SEC.

Kin verdedigt zich tegen de SEC

Eerder schreven we al een artikel over het cryptocurrency project Kin. De onderneming gaat zijn resterende middelen inzetten om zichzelf te verdedigen in een juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission over haar cryptocurrency onderneming. Lees ons artikel hier!

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN