Bitcoin ETF van Bitwise en NYSE Arca wordt opnieuw bekeken door SEC

De Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten herziet haar beslissing om de Bitcoin (BTC) ETF-aanvraag van Bitwise Asset Management en NYSE Arca te weigeren. Dit volgens een aankondiging die op maandag 18 november geplaatst werd door de SEC.

De commissie zei dat de ETF-aanvraag van Bitwise Asset Management en NYSE Arca opnieuw beoordeeld zal worden, na de eerdere afwijzing omdat ze niet aan de noodzakelijke vereisten voldeden.

In oktober zeiden de Amerikaanse toezichthouders dat de aanvragers niet voldeden aan de noodzakelijke vereisten met betrekking tot mogelijke marktmanipulatie en illegale activiteiten. De SEC schreef destijds:

“De commissie keurt deze voorgestelde regelwijziging af omdat, zoals hieronder wordt besproken, NYSE Arcahas niet heeft voldaan aan haar last onder de Exchange Act en de praktijkregels van de commissie om aan te tonen dat haar voorstel in overeenstemming is met de vereisten van Exchange Act Section 6 (b) (5 ), en in het bijzonder, de eis dat de regels van een nationale effectenbeurs ‘zijn ontworpen om frauduleuze en manipulatieve handelingen en praktijken te voorkomen.”

Gisteren heeft de toezichthouder echter aangekondigd dat zij het voorstel gaan herzien. Dit houdt in dat nogmaals, elke partij of persoon een verklaring kan indienen ter ondersteuning van, of in tegenstelling tot, de ETF. Deze argumenten moeten vóór uiterlijk 18 december 2019 ingediend worden bij de SEC.

De SEC wijst er verder op dat het bevel om de Bitcoin ETF van Bitwise Asset Management en NYSE Arca af te keuren, van kracht blijft in afwachting van de beoordeling door de Commissie.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!