NEXT.Exchange review

NEXT.Exchange is een cryptocurrency exchange die is opgericht in Nederland. Het handelsplatform heeft meer dan 150 cryptovaluta’s en verschillende fiat-valuta.

NEXT.Exchange richt zich op de volgende generatie exchanges. Als nieuwe generatie verhandelplatform richten zij zich op het aanbieden van alternatieve oplossingen voor financiering en niet-bancaire vermogensbeheer. NEXT .Exchange gebruikt de blockchain om alle te verhandelen activa te plaatsen. Hierdoor positioneren zij zich op een unieke manier en innovatiever dan traditionele financiële systemen.

Naast het leveren van diensten richt NEXT .Exchange zich ook op het leveren van services. Zo worden er consultancydiensten en begeleiding aangeboden, zodat de klanten een betere financiële beslissing kunnen maken op basis van professioneel advies, Dit zou klanten eenvoudiger naar hun financiële doel moeten brengen.

Waarom NEXT.Exchange?

Ik hoor je al denken…alweer een nieuw verhandelplatform op de markt? Waarom zou ik een account aanmaken om NEXT.Exchange te gebruiken? Nou, anders dan de huidige grootste exchanges (Binance, Coinbase, Kraken, etc.) is NEXT.Exchange een Hybride Exchange (HEX). Alhoewel zij zeker de visie van Satoshi Nakamoto willen nastreven, erkennen zij wel het feit dat zij een officieel bedrijf zijn. Op deze manier willen zij het beste van de twee werelden (CEX en DEX) bij elkaar brengen.

Om het toe te lichten: NEXT.Exchange biedt peer-to-peer trading en individuele wallets waarbij de gebruiker de volledige controle heeft over zijn of haar keys, volledig in lijn met de visie van Satoshi. Maar aan de andere kant erkent Next.Exchange zichzelf als een bedrijf dat gecentraliseerd is en de controle heeft over het NEXT.ecosysteem dat zij verder zullen uitbouwen en verbeteren.

Het doel van NEXT.Exchange is om een gezonde volume met zich mee te brengen gepaard met een hoge beveiliging, transparantie en een fijne gebruikerservaring. NEXT.Exchange is gebouwd middels een eigen blockchain, de NEXT.chain. Dankzij de blockchain kan het verhandelplatform unieke waardeproposities aanbieden zoals lagere handelskosten, toegang tot FIAT-functionaliteiten, inzetten van coins die volgens het PoS-algoritme werken en meer. Een andere leuke functionaliteit van de NEXT.Exchange is dat wanneer de onderhoudskosten eenmaal gedekt zijn, het verhandelplatform alle handelskosten (trading fees) verdeelt over de NEXT holders.

Conform de wet

Daarnaast wilt NEXT.Exchange volledig voldoen aan alle juridische voorwaarden, zodat zij conform de wet werken aan het platform. Zij werken hier samen aan met de Nederlandse financiële instellingen: Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Omdat NEXT.Exchange een officieel Nederlands geregistreerd B.V. is, garanderen ze dat ze samenwerken met gereguleerde entiteiten en gerespecteerde financiële instituten.

Kortom, om duidelijk te begrijpen waarom de op het eerste gezicht simpele waardeproposities van NEXT.Exchange toch een grote impact kunnen hebben op de markt, moet men begrijpen dat DEX’s minimale support bieden bij problemen, en al helemaal geen support bieden wanneer jouw crypto-activa of keys gehackt zijn. Niet iedereen zal het fijn vinden om met deze gedachte op een DEX te handelen. Maar zijn de risico’s het waard? Wat nou als een groot vermogen van jou gestolen wordt op de DEX? Niemand die jou hierbij kan helpen. Daarnaast zijn DEX’s zodanig gebouwd dat het moeilijk te gebruiken is voor de beginnende handelaar. Dit werkt averechts in termen van massale adoptie.

CEX’s zijn vergeleken met DEX’s veel sneller en makkelijker te gebruiken, en zijn tot nu toe de enige verhandelplatformen die een refund bieden bij een verlies van activa als gevolg van een hack. Daarentegen slaan CEX’s de activa van haar gebruikers op een centrale manier op en behouden de volledige controle over de activa van de gebruikers. Dit werkt volledig tegen de visie van Satoshi.

Door te focussen op de beste punten van beide werelden, positioneert NEXT.Exchange zichzelf als een HEX met meer voordelen, dan nadelen.

NEXT, de coin

Sinds april 2019 draait de NEXT.Exchange op haar eigen blockchain, wat ervoor zorgt dat de munt van NEXT.Exchange officieel een coin is geworden sindsdien. Hier volgen een aantal use cases van de NEXT coin:

  • NEXT is verplicht voor het kunnen gebruiken van FIAT-traden en voor opnames;
  • Het bezitten van de NEXT coin geeft je verlaagde transactiekosten (50%) op de al lage transactiekosten;
  • NEXT bezitters krijgen eerder toegang tot het verhandelen van nieuw geliste activa op de NEXT.Exchange;
  • Alle NEXT bezitters hebben recht op de verdeling van trading fees die op de exchange plaatsvinden;
  • NEXT bezitters krijgen toegang tot cloud mining (later dit jaar);
  • NEXT bezitters kunnen staken (later dit jaar).

Het team

Het team van NEXT.Exchange is rijk in ervaring als het gaat om kennis. Alle teamleden hebben een bewezen track-record behaald in het verleden op het gebied van software-engineering, financiële technologie, management en opkomende technologieën als kunstmatige intelligentie (A.I.) en blockchain. Daarnaast wordt het team gesteund door ervaren adviseurs op het gebied van digitale marketing, blockchain, smart contract ontwikkeling, reguleerde regelgeving en cybersecurity.

NEXT coin info

Ticker: NEXT
Platform: NEXT.Chain
Total supply: 30.300.000 NEXT
Circulating supply: 3.675.953 NEXT
Max supply: 30.300.000 NEXT
Huidige prijs: $0,38 USD
Verkrijgbaar op: IDEX, CREX

Conclusie

De NEXT.Exchange heeft een innovatief concept vergeleken met de traditionele financiële systemen. Ook ten opzichte van de huidige CEX’s en DEX’s heeft het platform zich uniek weten te positioneren door het beste van beide concepten op te nemen in hun eigen verhandelplatform.

Het team claimt de kennis te hebben om dit te realiseren en zo te zien zij ook goed op weg nu het mainnet sinds een paar maanden live is. Ondanks dat het team goed op weg is, producten levert en een rijke achtergrond claimt te hebben op verschillende relevante gebieden, is het misschien toch goed om als feedback mee te geven om iets meer van zich te laten horen/weten. Zowel op de website als in de whitepaper staat helaas geen uitgebreide informatie over de verschillende teamleden. Wel zijn er hier en daar websites/social media platformen waar het team actief op is, bijvoorbeeld een artikel op Medium vanuit een teamlid.

Het idee van de exchange verdient zeker een plek in de markt, en het team richt zich actief op verdere uitbreiding van het platform. Zullen zij – anders dan Blockport – wel als Nederland-gevestigde exchange doorbreken in de markt?

Meteen een account maken op NEXT.Exchange? registreer je dan hier!

Social media kanalen

Disclaimer: Dit is een betaalde review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in de review.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!