Hyundai DAC gaat blockchain-investeringsfonds van $10 miljoen oprichten

Hdac Technology, de blockchain-tak van de Hyundai Motor Group (de grootste autofabrikant van Zuid-Korea), is van plan om dit jaar nog een blockchain-investeringsfonds van $10 miljoen op te richten.

Hyundai omarmt tot nu toe actief blockchain-technologie. In april kondigde het bedrijf een blockchain-applicatie aan voor het koppelen van elektrische voertuigen met smartphones. Tevens is Hyundai’s dochteronderneming voor financiële dienstverlening, Hyundai Commercial, eerder dit jaar een samenwerking aangegaan met de wereldwijde technologiegigant IBM om zijn bedrijfsmodel te transformeren met behulp van blockchain.

Hdac gaat het geld van de investeringsfonds gebruiken om zijn mainnet te lanceren en om dApps te ontwikkelen. Tevens zal het nieuwe startups in de industrie gaan ondersteunen en een nieuw ecosysteem creëren, met een “cryptocurrency-compensatiesysteem”. Dit volgens een artikel dat op zondag 6 oktober op de Koreaanse nieuws website, The Financial News, geplaatst werd.

Hdac, uitgever van de HDAC-token, is van plan om zijn testnet in november van dit jaar te lanceren en zijn mainnet in Q1 2020 uit te brengen.

Joo Yong-wan, het hoofd van het Zuid-Koreaanse kantoor van Hdac, heeft het nieuws aangekondigd tijdens een persconferentie op de Blockchain-week van Korea, die tussen 29 september en 4 oktober plaatsvond. Tevens onthulde hij de plannen van Hdac om gemeenschappelijke fondsen met financiële bedrijven op te richten “om kleine, maar veelbelovende bedrijven, te ontdekken en te ondersteunen”.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!