Bitcoin geldautomaat

Hong Kong en India verlangen naar een digitale valuta vanwege crisis

De toenemende politieke spanningen in Hong Kong en een potentiële economische en bankencrisis in India hebben duidelijk gemaakt hoe kwetsbaar het huidige monetaire systeem is.

Hong Kong

Zo zijn de vele geldautomaten in Hong Kong leeg en staan er mensen in de rij om geld op te nemen.

De situatie is echter nog erger dan lege geldautomaten. De Chief Executive van Hong Kong, genaamd Carrie Lam, heeft ook de bevoegdheid om bank accounts en bezittingen in beslag te nemen, zonder enige gevolgen.

Natuurlijk zou Bitcoin het antwoord kunnen zijn als de acceptatie groter was en de volatiliteit lager was, maar de voordelen van gedecentraliseerd geld worden steeds duidelijker.

Aangezien alternatieve vormen van valuta steeds populairder zijn geworden, heeft de Securities and Futures Commission in Hong Kong de regulering van crypto-valuta, in een recent gepubliceerd document, hogere prioriteit gegeven. Het document gaf gedetailleerde richtlijnen voor fondsbeheerders over alle aspecten van het omgaan met crypto-activa, naast een kader voor het omgaan met ICO’s.

Naarmate de crisis dieper wordt, kunnen meer mensen zich wenden tot Bitcoin, omdat contant geld een schaars goed wordt en de angst voor inbeslagname van activa escaleert.

India

In India is er een economische crisis aan de hand. De laatste rapporten van de Reserve Bank of India hebben de groeivoorspelling met bijna een volledig procentpunt verlaagd. Tevens hebben er rente verlagingen plaatsgevonden en er gaan geruchten over de algemene gezondheid van de Indiase banksector. Hierdoor moest de RBI zich wenden tot social media, in een poging klanten gerust te stellen.

Het is natuurlijk geen goed teken dat de centrale bank spaarders moet geruststellen dat hun geld veilig is.

Zijn cryptocurrencies de oplossing?

In een eerder artikel gaven wij al aan dat een digitale versie van de Amerikaanse dollar onvermijdelijk is. Antonio Pompliano, mede-oprichter en partner van Morgan Creek Digital, zei toen het volgende:

“Als ik het voor het zeggen had in Amerika, dan zou ik direct een digitale versie van de Dollar uitbrengen. Zodra we naar China kijken, die zijn bezig met een eigen versie van de Yuan, en vele andere landen zullen volgen.

Ook deze laatste ontwikkelingen werden opgemerkt door Pompliano. Hij heeft eerder de voordelen van Bitcoin al geprezen als een bescherming tegen dergelijke acties en heeft dat standpunt onlangs herhaald.

“Wanneer u zich zorgen maakt over het in beslag nemen van uw activa of geen toegang krijgen meer tot, worden niet in beslag te nemen Bitcoin’s zeer aantrekkelijk. Dit aspect van Bitcoin is net heel belangrijk geworden voor meer dan 1 miljard mensen in India en Hong Kong.”

Wat denken jullie? Zijn cryptocurrencies de oplossing? Laat het ons weten op ons Telegram kanaal!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN