Crypto Nieuws

Reactie op een stuk van het AD over Libra

Vandaag verscheen er een artikel in het AD wat dieper inging op de cryptocurrency van Facebook, genaamd Libra. Het artikel geeft aan wat wij al meerdere keren op de website geschreven hebben en waarom de cryptocurrency van Facebook een gevaar zou zijn voor het huidige monetaire systeem.

Daarnaast citeert het de Washington Post. De Amerikaanse krant geeft aan dat de partners van Facebook, die meewerken aan het Libra-project, bang zijn om ook in het vizier te komen van de kritische toezichthouders. Om deze reden zijn de bedrijven niet happig om zich publiekelijk achter het project van Facebook te scharen.

Dit klopt natuurlijk allemaal, echter waar de krant de plank totaal misslaat is wanneer ze dieper ingaan op het feit dat Libra gebruikt kan worden om crimineel geld wit te wassen en om terrorisme te financiëren. Het web staat vol met dit soort artikelen waar ze dieper ingaan op het feit dat cryptocurrencies illegale praktijken zou helpen, echter betekent dit dat cryptocurrencies gevaarlijk zijn?

Mijn mening is dat elke nieuwe innovatieve technologie voor goede en slechte dingen gebruikt kan worden. Zo kan kunstmatige intelligentie, mits in de verkeerde handen, ook gebruikt worden om criminelen te helpen.

Het feit is dat op dit moment de Amerikaanse dollar gebruikt wordt door de meeste criminelen en dit kan in de toekomst veranderen naar cryptocurrencies. Het voordeel is echter wel dat een cryptocurrency vanuit zichzelf een eerlijker betalingsmiddel is. Wat mensen er uiteindelijk mee doen kan echter zowel goed als slecht zijn.

Vervolgens gaat het artikel in op het feit dat Libra er voor zou kunnen zorgen dat de koersen van fiat-valuta’s gaan dalen. Dit is inderdaad een groot gevaar voor de fiat-valuta’s, echter is dit in mijn ogen geen slechte ontwikkeling. Fiat geld is verouderd, niet eerlijk en in handen van de verkeerde mensen. Cryptocurrencies in het algemeen is in mijn ogen iets waar we allemaal naar toe zouden moeten gaan. Overigens vind ik niet dat Libra de ideale oplossing is om dit te bereiken, echter zie ik dit meer als een tussenstap. Door Libra raken mensen in aanraking met cryptocurrencies en zijn we een stap dichterbij een gedecentraliseerde economie.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN