Bitcoin Update

Amerika’s potentiële China blokkade goed voor BTC?

Volgens anonieme bronnen van CNBC overwoog het Witte Huis Amerikaanse bedrijven te blokkeren om in China te investeren. De aandelen van grote Chinese bedrijven daalden vervolgens op vrijdag, zodra de geruchten aan kracht gewonnen hadden.

Kort daarna gaf de US Treasury echter een verklaring om de geruchten de kop in te drukken.

Twijfel in de markt

Desalniettemin, met handelsbesprekingen die op 10 oktober moeten worden hervat, werpt de onzekerheid twijfel op. Dit nieuwste debacle, van het Witte Huis, heeft alleen maar geleid tot meer angst op de markten. Maar erger nog, het zal de verstandhouding tussen China en Amerika niet helpen.

De aandelen van Alibaba en andere grote Chinese bedrijven werden vrijdag getroffen, vanwege het risico dat ze verwijderd zullen worden van grote Amerikaanse beurzen.

Hoewel het nog niet zeker is dat dit gaat gebeuren, heeft een anonieme bron, die dicht bij de discussies staat, beweert dat president Trump al gesprekken heeft goedgekeurd over hoe ze dit kunnen gaan realiseren.

Maar Monica Crawley, een US Treasury-functionaris, bagatelliseerde deze geruchten door een verklaring te e-mailen met de volgende tekst:

“De administratie overweegt momenteel niet om Chinese bedrijven te blokkeren om aandelen op Amerikaanse beurzen te noteren.”

De observant zou opmerken dat Crawley niet sprak over verwijdering of beperkingen. Dit heeft de onzekerheid alleen maar vergroot. Tevens stelt Bloomberg dat de plannen heel erg reëel zijn.

Zal Bitcoin profiteren?

Het schrappen van Chinese bedrijven zou inderdaad miljarden investeringen in de VS beïnvloeden en hier zou Bitcoin gebruik van kunnen maken. Hoewel de munt vorige week een pak slaag kreeg, blijft het een van de weinige opties tegen economische ineenstorting.

Hoewel Bitcoin onbewezen is in een recessie, zien veel analisten dit als een kans om nieuwe hoogten te bereiken.

Wat denken jullie? Laat het weten op ons Telegram kanaal!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN