Crypto Nieuws

Bitcoin koers update door CryptoMichaël (16-9)

Wanneer de koers van een asset richting het einde van een patroon beweegt, dan verdwijnt het volume en gaat de volatiliteit omlaag, zo ook bij Bitcoin. Helaas was afgelopen week een karige week met bewegingen, waarbij de koers op dit moment $10,140 is (Coinbase).

Weekchart (W) – Bitcoin

Kijken we naar de weekchart, dan kunnen we nog steeds stellen dat de koers van Bitcoin in een mooie range zich begeeft. Veelal wordt er geschreven over de descending triangle, welke een bearish patroon is. Dat klopt, echter is het veelal een continuation patroon, die in een opgaande markt ook een ‘re-accumulation’ gebied kan betekenen om een sterkere bodem te maken, voordat we omhoog gaan. De angst is echter wel begrijpelijk, aangezien de koers in 2018 eenzelfde patroon maakte, voordat er een sterke beweging naar beneden kwam.

Op dit moment is de koers nog steeds vast in een range, terwijl de 21 EMA (een belangrijke indicator in de vorige bullmarkt) er aan begint te komen en op dit moment al op $9,400 zich begeeft. Een test van die EMA voor support zou essentieel zijn voor verdere opgaande bewegingen.

Tenslotte is de kleine negatieve divergentie ook uitgespeeld en lijkt de RSI net als in 2016 weer licht opwaarts te gaan draaien.

Dagchart (D) – Bitcoin

Als we de dagkaart er bij pakken, dan valt te zien dat de koers lagere toppen en gelijke bodems aan het maken is (zoals eerder besproken in het descending triangle patroon).

Helaas kon de koers nog niet uit het neerwaartse kanaal breken en lijkt het op weg naar een test van het $10,000 steunniveau en mogelijk het $9,400 gebied (volledige groene zone). Een vrij aannemelijk scenario kan zijn dat de liquiditeit weggenomen gaat worden onder dat steunniveau (in dat geval; door het hunten van stop/loss orders, aangezien iedereen deze net onder het steunniveau zet) om zo kracht te genereren voor een opwaartse koers. Nog toekomstmuziek, maar een test van $9,400 nogmaals zou niet raar zijn gegeven het patroon.

4uurschart (4U) – Bitcoin

Een ander interessant gegeven is het zien van een mogelijke ‘inverse head & shoulders patroon’ door cryptotwitter. Essentieel hiervoor is echter een doorbraak van het $10,400 niveau, welke nu weer als weerstand is op gaan treden.

Zoals te zien is, zit Bitcoin op dit moment vast tussen twee niveaus; $9,900-10,000 als steun en $10,400 als weerstand.

Het verliezen van $9,900-10,000 zal normaal gesproken voor een koersdaling richting $9,300-9,400 betekenen, waar echter een break boven $10,400 voor een volledige breakout van het neerwaartse kanaal zal betekenen en doorgaans voor een grote koersbeweging zorgt.

De belangrijkste steunniveaus:

  • $9,800/10,000 – Het steunniveau waar de koers nu een sprong op heeft gemaakt.
  • $9,400 – Belangrijk steunniveau waar er nu al drie maal een bounce op is geweest. Mocht hij weer getest worden, dan is het aannemelijk dat we een neerbraak naar beneden verwachten.
  • $9,000 – Het gebied rond de 21 EMA dat getest kan worden als steun en een belangrijke graadmeter was voor de bullmarkt in 2016-2017.
  • $8.200/8.500 – CME gap en het volgende orderblock waar support gevonden kan worden.

Weerstandsniveaus:

  • $10,400 – Het level waar de prijs als eerste door moet om bullish te worden.
  • $10,700/10,900 – Dit hele gebied is een belangrijke weerstand om doorheen te breken als eerste. Mochten we daar doorheen komen, dan kunnen we verder omhoog kijken.
  • $11,600/11,700 – Het volgende niveau na $10,700-10,900.
  • $12,800 – Hoogste weerstandsgebied (ook kan beargumenteerd worden dat dit $14,000 is).

Conclusie

Concluderend valt te zien dat we richting de apex van dit patroon bewegen en dat het volume begint te dalen. Normaal gesproken zorgt dit later voor een grote koersbeweging met volume, aangezien handelaren wachten op een duidelijke trendbeweging.

Mocht de 21EMA getest gaan worden en daadwerkelijk voor steun gaan zorgen, dan wordt het erg interessant om te kijken naar de bewegingen van alternatieve munten, aangezien deze sinds dat moment in 2016 zijn gaan bewegen.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN