Bitcoin Frank Muller

Negatieve spaarrente goed voor Bitcoin?

Zoals jullie wellicht gelezen hebben op verschillende websites, lijkt het onontkoombaar dat consumenten binnenkort negatieve spaarrente moeten gaan betalen over hun spaargeld. Dit volgens analisten van het FD.

“Nederlandse banken hebben bij elkaar 138 miljard euro aan overtollige liquiditeiten, en daar betalen ze 0,4 procent over”, zegt Rabobank-econoom Elwin de Groot tegen FD. “Dus reken maar uit.” Momenteel betalen Nederlandse banken dus rond de €550 miljoen voor het stallen van hun kasgeld.

Er wordt verwacht dat Frankfurt de depositorente, in de zomer van 2020, geleidelijk verlaagt naar -0,7%, waarbij de eerste stap later deze week zal worden gezet.

Wellicht goed nieuws voor Bitcoin?

Vorige week schreef Bank of America Merrill Lynch in een rapport dat ze geloven dat er “een golf van negatieve spaarrentes” op komst is. “De kosten doorberekenen is risicovol en politiek impopulair. Maar wat moet, dat moet. Het komt eraan. Het is aan de ECB om aan consumenten uit te leggen wat precies de bedoeling is van negatieve rentes.”

Hoe slecht dit nieuws ook is voor de Nederlandse consumenten, zou dit wel eens goed nieuws kunnen zijn voor crypto. In een eerder bericht op onze website maakte de voormalig Goldman Sachs-directeur, Raoul Pal, al duidelijk waarom de wereld snel een valutacrisis nadert en waarom Bitcoin zal bloeien in de komende monetaire slachting.

Hij zei het volgende:

“Helaas zijn we op een van de GROOTSTE knooppunten voor markten in de geschiedenis. U bent het misschien niet eens met mijn inschatting van de kansen. Het maakt niet uit. Maar u KUNT het risico gewoonweg NIET negeren.

Bonds. Dollars. Bitcoin en Goud.

Bedankt voor het opletten.”

Deze mening werd gedeeld met o.a. Fundstrat mede-oprichter, Tom Lee. Hij zei het volgende:

“Bitcoin wordt steeds meer een macrohedge voor beleggers, tegen dingen die mis kunnen gaan. Tariefverlagingen voegen liquiditeit toe. Liquiditeit duwt geld in al deze risicovolle activa en ook in hedges, wat Bitcoin helpt.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN