Weekly BTC Update door CryptoMichaël (7-7)

De afgelopen week van Bitcoin (BTC) kan relatief saai worden genoemd. Leuk om op te handelen voor de daghandelaren, maar verder heeft Bitcoin weinig noemenswaardige bewegingen gehad en lijkt het volume en de volatiliteit wat te dalen. Niet gek, aangezien de koers van $3,100 naar $14,000 is gegaan in een tijdsbestek van enkele maanden. Elke keer wanneer de markt uit een bearmarkt stapt, zien we een parabool (moeten we wel zeggen; het aantal keer dat dit gebeurd is, is nog laag), waarna er op een nieuw niveau consolidatie volgt. Aannemelijk is dat dit nu weer het geval is, waarbij Bitcoin op zoek gaat naar een nieuwe bodem, alvorens we weer een volgende parabool omhoog gaan zien. Op het moment van schrijven staat de koers op $11,225 (Coinbase) en de wekelijkse candle is nog niet gesloten.

Weekchart (W) – Bitcoin

Een relatief dramatische candle afgelopen week (op zondag daalde de prijs aanzienlijk hard), waardoor er weinig reden tot positivisme was deze week. De koers beweegt zich op de hogere timeframes relatief vlak. Veel noemenswaardige dingen zijn er niet te benoemen, behalve dat de koers op $14,000 een duidelijke weerstand heeft gevonden en op $8,800-9,000 een duidelijke support heeft liggen (op het wekelijkse timeframe).

Dagchart (D) – Bitcoin

Zoomen we een stukje in, dan valt te zien dat er een kleine neerwaartse trend is neergezet. Als we op het wekelijkse timeframe kijken, dan hebben we nog steeds een mooie opgaande trend (en deze zal ook niet zo snel doorbroken worden), maar kijken we op het dagelijkse timeframe, dan zien we dat voor het eerst sinds de hele rally omhoog lagere toppen & lagere bodems aan het neerzetten zijn. Dit is een kleine indicatie dat wij mogelijk wat kalmte op de markt beginnen te krijgen en een ‘range’ aan het creëren zijn voor Bitcoin.

4-Uurchart (4U) – Bitcoin

Zoomen we nog verder in, dan kunnen we het patroon helemaal onderscheiden. Sinds het begin van deze maand zijn lagere toppen gemaakt & lagere bodems, wat voor het volgende zorgt.

Waar moeten we op letten?

Weerstandsniveaus:

  • $14,000 – Belangrijkste weerstandniveau van de top. Break hierboven is normaal gesproken een rally naar een nieuwe all time high.
  • $12,400 – De eerste ‘lower high’ om te doorbreken.
  • $12,000 – De volgende ‘lower high’ om de 4uursgrafiek.
  • $11,600 – Cruciale niveau om te doorbreken -> op zaterdag niet gelukt & hier zit ook het neerwaartse trendkanaal.

Supportniveaus:

  • $10,800 – Op dit moment heeft de koers enkele malen dit level getest en gehouden. Een eerstvolgende test zal dermate zwakker zijn dat de kans groot is dat we naar beneden breken.
  • $9,800 – Het niveau van de laatste ‘lower low’ en mogelijk volgend steunpunt.
  • $8,800 – Het niveau van een gap op de CME futures chart & oude weerstand van voor de opwaartse rally.

Conclusie

Concluderend kunnen we stellen dat Bitcoin een mooie opwaartse parabool heeft gezien en nu neerwaarts aan het afvlakken is om een nieuwe bodem te vinden. Cruciaal voor verdere opwaartse bewegingen is het doorbreken van de neerwaartse trend en het zetten van nieuwe hogere toppen, beginnende bij het doorbreken van de $11,600. Aannemelijk is dat hierbij de dominantie weer toe gaat nemen en de alternatieve munten in Bitcoin waarde gaan dalen. Mocht dit echter niet het geval zijn en daalt Bitcoin onder de $10,800, dan is de verwachting dat de koers een tijd langer relatief kalm kan gaan doen en hierdoor de alternatieve munten meer ruimte krijgen om te bewegen. Spannende tijden voor de altcoins!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!