President Maduro beveelt de bank van Venezuela om Petro te accepteren

De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft aan de leidende bank van het land, Banco de Venezuela, gevraagd om de nationale cryptocurrency van het land, Petro (PTR) overal te accepteren. Dit werd op 4 juli getweet door het ministerie van Financiën.

Volgens de tweet gaf Maduro de opdracht om Petro-bureaus te openen in alle vestigingen van de Bank of Venezuela. De aankondiging kwam blijkbaar tijdens een evenement ter ere van de tiende verjaardag van de bank.

Op 19 juni kondigde Maduro aan dat 924 miljoen bolivars (meer dan $92,5 miljoen) zijn toegewezen aan de Digital Bank of Youth and Students. Met als doel om een ​​miljoen wallets voor de jeugd van het land te openen. José Angel Alvarez, president van de National Cryptocurrency Association, gaf commentaar op cryptocurrency nieuwssite CCN:

“Het is een gewaagde en juiste beslissing om vooruit te gaan naar een hybride economie waar de valuta van een land oog in oog met cryptocurrency concurreert.”

Naast de berichten over de aanvraag om de Petro overal te accepteren, schreven wij ook over de populariteit van bitcoin in Venezuela. Lees hier meer!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!