Bitcoin handelsvolume bereikt All Time High in Venezuela

Het handelsvolume van Bitcoin (BTC) heeft in Venezuela een nieuwe all-time-high bereikt. Dit komt mede door de hyperinflatie en de aanhoudende presidentiële crisis in het land. Dit meldt TrustNodes op woensdag 6 februari.

Meer dan 2000 BTC in een week

Het wekelijkse handelsvolume van Bitcoin bereikte vorige week meer dan 2000 BTC (ongeveer $6,8 miljoen) op, de peer-to-peer (P2P) exchange, LocalBitcoins. Dit is echter maar een fractie van het totale volume wat door de Venezolanen is verhandeld. Er zou, naar verluidt, door de Venezolanen ook veel gehandeld worden in de buurlanden, Colombia en Brazilië, hierdoor is de totale omvang moeilijk in te schatten. De handelsvolumes op LocalBitcoins kenden ook een piek in Colombia, waarbij de twee landen samen goed waren voor 85 procent van de handelsvolumes op de p2p-uitwisseling in Latijns-Amerika.

Dalende economie

Ondanks het feit dat het de grootste oliereserves ter wereld heeft, is de Venezolaanse economie met 47% gedaald sinds eind 2013. Mede hierdoor is het handelsvolume op LocalBitcoins in Venezuela is sinds de zomer van 2018 meer dan verviervoudigd, terwijl de inflatie van de lokale fiat-valuta, de Venezolaanse bolivar, een miljoen procent heeft bereikt. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voorspelde eerder in 2018, dat de inflatie in Venezuela dit jaar potentieel tien miljoen procent zou kunnen bereiken. De spanning in het land is toegenomen door een aanhoudende presidentiële crisis sinds vorige maand, toen de Nationale Assemblee van de meerderheid van de oppositie Maduro de herverkiezing van mei 2018 ongeldig verklaarde. Op 31 januari heeft Venezuela officieel een nieuw wetsvoorstel inzake crypto-regelgeving aangenomen dat het concept introduceert van een soevereine crypto-activa, die elke valuta vertegenwoordigt die is uitgegeven in Venezuela en is goedgekeurd door de overheid. De wetswijziging vermeldt ook de vereiste licenties voor mijnbouw- en crypto-exchange-activiteiten en introduceert boetes voor activiteiten zonder licentie. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!