Eerste zending via de blockchain van Zuid-Korea naar Nederland

Samsung SDS, ABN AMRO en de haven van Rotterdam hebben gezamenlijk de eerste container zending van Zuid-Korea naar Nederland verscheept. De container werd digitaal gevolgd met behulp van een blockchain-platform. Dit meldde The Maritime Executive op 1 juli. Volgens het verslag, werd de container gevolgd via het blockchain-platform ‘DELIVER’, hierdoor kon de zending worden betaald, gevolgd en zonder gebruik van papier worden verwerkt. Volgens Paul Smits, CFO-directeur van de haven van Rotterdam, komt er normaal gesproken erg veel papierwerk bij kijken en daardoor is het erg onpraktisch:
“Op dit moment worden de betalingen, administratie en het fysieke transport van de containers door verschillende partijen geregeld. Dit is niet praktisch, omdat er veel partijen bij betrokken zijn en veel papierwerk bij komt kijken. Zo zijn er gemiddeld 28 verschillende partijen betrokken bij het vervoeren van een container van China naar Rotterdam.”
DELIVER is een multifunctioneel platform dat Ethereum– en Hyperledger-applicaties ondersteunt. Volgens een verslag van Tokenpost biedt de integratie van meerdere blockchains een aantal functionele voordelen. Zo hoeven er bijvoorbeeld geen documenten meer te worden verwerkt en kan je voorkomen dat betalingen dubbel plaatsvinden en zo spoedig mogelijk worden verwerkt. Han Seung-yeop, manager bij Samsung SDS, zei :
“Het systeem wat de douane in Korea gebruikt is gebaseerd op Hyperledger Fabric, terwijl de Rotterdamse haven in Nederland weer gebruik maakt van het Ethereum-platform. We zijn het DELIVER-project begonnen om deze verschillende platforms met elkaar te verbinden.”
Nu de eerste zending is geslaagd hebben de organisaties achter het project een overeenkomst getekend om meerdere pilotprojecten te starten op basis van het verzendplatform. Het uiteindelijke doel is om een wereldwijd en onafhankelijk platform te bieden voor het verschepen van verschillende producten. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!